Informació general

Urbanisme

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: «Llancem a la brossa el projecte del pont de la riera d'Alforja»

El regidor d'Urbanisme anuncia que el govern torna a la casella de sortida donant per mort un projecte que, tot i que es va arribar a dir que comptava amb una partida als pressupostos de l'Estat, mai ha tirat endavant

Per Andreu Dalmau

Enric Daza, durant el ple del passat 5 d'abril
Enric Daza, durant el ple del passat 5 d'abril | Andreu Dalmau

“Llancem a la brossa el projecte del pont sobre la riera d'Alforja que portava més de deu anys sobre la taula”. Així de contundent es va mostrar Enric Daza, regidor d'Urbanisme i Obra Pública, en ser preguntat pel cap de l'oposició, Oliver Klein, sobre l'estat d'aquesta infraestructura que depèn dels pressupostos generals de l'Estat i que, aquest any, romandran prorrogats.

Cal recordar que el passat mes de gener, el futur de la passarel·la sobre la riera d'Alforja va tornar a sortir a la palestra. El Partit Popular va presentar al Congrés dels Diputats una pregunta per interessar-se sobre l'Estat del projecte, al·ludint a la suposada partida que s'havia inclòs en els pressupostos generals de l'Estat per al 2022. La resposta va ser que no hi havia cap referència a aquesta obra, ni ens els comptes del 2022, ni en els del 2023. El regidor de Serveis durant el passat mandat, Josep M. Vallès, havia arribat a afirmar que l'Estat havia inclòs una partida de 418.342 euros per dur a terme aquesta obra.

Conflicte amb el Ministeri de Costes

Les declaracions de Daza són les primeres que descarten rotundament la construcció de la passarel·la, com a mínim a curt termini: “porta deu anys sense fer-se, poso en dubte que l'administració vulgui tirar endavant realment un projecte que, per cert, va elaborar l'Ajuntament”. El regidor també va explicar que, en una comitiva a Madrid encapçalada per l'alcalde Clúa, des del Ministeri de Costes els van detallar els criteris de sostenibilitat que impedeixen urbanitzar tan a prop de la línia de costa. Recordem que la gestió de l'espai terrestre immediatament posterior a la línia de costa –entre 50 i 100 metres, aproximadament, depenent de diverses variables– és competència del govern de l'Estat. “Si no es pot fer la plataforma a la desembocadura de la riera que algú ens expliqui on hauria d'anar”, es queixava David Chatelain, portaveu del PP, el passat mes de gener.

Daza va explicar algunes de les opcions que hi ha a partir d'ara: “tenim la il·lusió d'apostar per un projecte que millori aquesta zona i haurem de prendre decisions, com fer algun pont una mica més amunt. En això estem, aquesta feina tirarà endavant en els pròxims anys”. Aquesta voluntat de tornar a la casella de sortida no canvia els objectius originals del recondicionament de la zona. S'haurà d'arreglar la desembocadura de la riera i el pàrquing gratuït que hi ha al descampat del costat desapareixeria deixant espai a una platja més assentada. L'objectiu és finalitzar un passeig marítim sense interrupcions en els més de 9 quilòmetres de costa cambrilenca.

Comenta aquest article