Informació general

Obres

Es construirà un pont de fusta per a vianants en el tram de la desembocadura de la riera d'Alforja

També s'enjardinarà la zona amb parterres i plantació de vegetació, així com també es farà la instal·lació d'il·luminació i nou mobiliari urbà

Per Redacció

Recreació del projecte que es vol dur a terme
Recreació del projecte que es vol dur a terme | Cedida
El projecte d'obres per finalitzar el tram de passeig Marítim que queda pendent, entre el passeig de les Palmeres i l'inici del passeig de Ponent –a l'alçada de la platja de l'Horta de Santa Maria–, ja està a exposició pública. Concretament, es preveu la construcció d'un pont de fusta de 30 metres de llarg i 4,5 metres d'amplada per tal de salvar la riera d'Alforja que també donarà una major comoditat tant per al pas de vianants com de bicicletes. D'altra banda, també s'enjardinarà amb parterres i amb la plantació de vegetació autòctona; s'instal·larà il·luminació i nou mobiliari urbà. També es modificarà la ubicació dels contenidors que hi ha a tocar de la vorera de mar els quals es passaran a l'altra banda de vorera; així com la reducció de part de la rotonda arbrada que hi ha en la confluència entre l'avinguda de l'Horta de Santa Maria i el Passeig Marítim. 
 
El treball s'executarà aquest 2022 i té un pressupost de 418.342 euros amb càrrec als fons del Ministerio para la Transformación Ecológica y el Reto Demográfico i sota la tutela del Servei de Costes del Ministeri a Tarragona.

Lluís Abella (JxC): "Ens poden donar més informació sobre aquest projecte o serà una inversió prevista però que mai arriba?"

Precisament aquest projecte va sortir a la darrera sessió plenària telemàtica celebrada el passat 28 de gener. El portaveu de JxC, Lluís Abella, va recordar que els pressupostos generals de l'Estat han inclòs una partida de poc més de 400.000 euros per a la finalització d'aquest tram que queda pendent d'arranjar. "Celebrem que, per fi, es desencalli aquesta obra; això esperem. Des de JxC i des d'ERC fa temps que presentem esmenes als pressupostos generals de l'Estat demanant aquesta obra i sembla que va sorgint efecte. Ens poden donar més informació sobre aquest projecte o serà una inversió prevista però que mai arriba?".

Josep M. Vallès, regidor de Serveis: "Aquest projecte tira endavant, tal com es va dir, i es compta amb una partida als pressupostos generals de l'Estat"

En referència a aquest projecte, el regidor de Serveis Generals –Josep M. Vallès– va comentar que, "a vegades, escoltant al senyor Abella sembla que no tingui ganes que es faci el passeig; posa tants dubtes que així ho sembla. Aquest projecte tira endavant, tal com es va dir, i es compta amb una partida als pressupostos generals de l'Estat. En aquest moment ja ha arribat la comunicació i els informes preceptius seran ràpids. Aquest projecte és nostre perquè el va fer l'Ajuntament. El següent pas serà fer el concurs i serà durant aquest exercici".

Es preveu construir un pont de fusta a la part final de la riera d'Alforja

 

Comenta aquest article