Informació general

Política

El PP presentarà una moció per exigir la construcció de la passarel·la sobre la riera d'Alforja

L'antic govern va dir que hi havia una partida als Pressupostos Generals de l'Estat per a la seva construcció, però ara s'ha sabut que no va existir ni el 2022 ni el 2023

Per Redacció

Recreació del projecte del nou pont a la desembocadura de la riera d'Alforja
Recreació del projecte del nou pont a la desembocadura de la riera d'Alforja | Cedida

El Partit Popular presentarà en el ple municipal d'aquest pròxim divendres una moció per instar al Govern d'Espanya a complir amb el compromís adquirit d'executar la passarel·la sobre la riera d'Alforja, una construcció que semblava haver quedat desbloquejada el 2022, però que s'ha vist compromesa en els darrers dies, tal com va explicar el partit.

Davant la manca d'avanços visibles en l'obra, el PP va registrar al Congrés una pregunta pel govern d'Espanya al mes de novembre de l’any passat per interessar-se per l'estat del projecte d'execució complementari del Passeig Marítim de Ponent de Cambrils, al·ludint a la suposada partida que s'havia inclòs en els pressupostos generals de l'Estat per al 2022, confiant en el que havia avançat l'aleshores regidor del PSC, Josep Maria Vallés, al febrer del mateix any.

La resposta del govern va ser que no hi havia cap referència al projecte en els Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2022. Tampoc l'han trobat en els dels pressupostos de 2023. A més, segons consta en el text, l'última versió del projecte que va remetre l'Ajuntament al Ministeri data de maig de 2023 i no es considera adequada, havent-se de buscar una “ubicació alternativa” fora del domini marítim terrestre que, recordem, és l'espai immediatament posterior –entre 50 i 100 metres, aproximadament– a la línia de costa.

«Exigim que Espanya compleixi el compromís adquirit»

El portaveu del PP, David Chatelain, explica que “és difícil d'entendre què ha passat, ja que en el seu moment se'ns va dir que existia aquesta partida de 418.342 euros, que ara sabem que mai va existir”. A més, segons Chatelain, la resposta del Ministeri “deixa caure que el projecte no era correcte” i que “s'ha d'estudiar la continuïtat dels passejos marítims”. “Per la part que ens toca exigim al govern de Cambrils que defensi la construcció de la passarel·la i al d'Espanya que compleixi amb el compromís d'execució adquirit”, apunta el portaveu popular.

En el cas de Cambrils, segons el PP, la realitat de la connexió dels passejos sobre la riera d'Alforja representa una realitat diferent de la d'altres zones. “Aquesta passarel·la és una reivindicació històrica que suposa una actuació urbanística i mediambiental de gran envergadura, sobretot si ens fixem en la degradació de l'entorn, tant en la llera de la mateixa riera com en la zona utilitzada com a aparcament als voltants”, opinen des del partit, “també cal considerar que el pont actual representa un embús per on circulen vianants i patinets de forma molt exposada al trànsit”.

Comenta aquest article