Informació general

Política

El PP denuncia que la construcció del pont al final de la riera d'Alforja no està contemplada als pressupostos generals de l'Estat

L'anterior govern municipal va anunciar el 2022 que el ministeri tenia un pressupost de més de 400.000 euros i que les obres s'executarien aquell mateix any

Per Andreu Dalmau

Recreació del projecte del nou pont a la desembocadura de la riera d'Alforja
Recreació del projecte del nou pont a la desembocadura de la riera d'Alforja | Cedida

El Partit Popular ha denunciat que el Ministeri de Transició Ecològica no ha tingut cap partida als pressupostos de 2022 i 2023 destinada a la construcció del pont a la desembocadura del final de la riera d'Alforja. Aquesta afirmació contradiu la informació que es va donar des del govern anterior –del qual el mateix PP en formava part– a principis de 2022 en la qual s'apuntava que hi havia un pressupost de 418.342 euros i que les obres s'executarien aquell mateix any.

Evidentment, aquestes obres no es van dur a terme el 2022 i, el maig de 2023, Josep M. Vallès, aleshores regidor de Serveis i Medi Ambient, mantenia que l'Ajuntament encara tenia el “ferm compromís de Costes per tirar endavant la construcció del pont”. Aquell mes, l'Ajuntament va elaborar un projecte i el va enviar al Ministeri, però aquest va ser denegat per estar ubicat “en domini públic marítim terrestre”.

Cal recordar que la gestió de l'espai terrestre immediatament posterior a la línia de costa –entre 50 i 100 metres, aproximadament, depenent de diverses variables– és competència del govern de l'Estat. “Si no es pot fer la plataforma a la desembocadura de la riera que algú ens expliqui on hauria d'anar”, va queixar-se Chatelain, “si no pot anar on està previst, el projecte perd sentit i s'hi hauria de renunciar”. El portaveu popular considera que aquest projecte és important per acabar d'unir els 9,4 quilòmetres de costa cambrilenca del tot. “Aquella zona és un coll d'ampolla, una vorera massa petita per on han de passar vianants, bicicletes, patinets...”, apuntava.

El PP lamenta la gestió de les costes tarragonines

David Chatelain va fer aquestes explicacions en una compareixença a Cambrils conjunta amb Pere Lluís Huguet, diputat pel PP de Tarragona al Congrés dels Diputats, i altres representants del partit en ajuntaments de la costa tarragonina per exposar un seguit de preguntes que han fet al Ministeri de Transició Ecològica sobre la gestió de les costes de la província.

Huguet va manifestar la seva indignació perquè el govern central no hagi establert cap pressupost extraordinari per remetre les destrosses dels temporals de la passada tardor que van fer malbé les platges de municipis com Altafulla o Roda de Barà. “El govern espera que la sorra es reposi naturalment, però ja sabem que això no passarà”, apuntava el diputat popular. Un altre dels plantejaments que fa el Govern és el d'eliminar els passejos marítims d'aquests municipis, una solució que Huguet considera “una barbaritat” que acabaria amb “una part importantíssima del nostre PIB”.

Comenta aquest article