Informació general

Política

Sis partits ja han fet públics els seus candidats a l'alcaldia de Cambrils a les properes eleccions municipals

A falta de set mesos per als comicis locals, ja es coneixen els següents noms: Camí Mendoza (ERC); Alfredo Clúa (PSC), Juan Carlos Romera (Cs), Oliver Klein (NMC), Letícia Menéndez (Podem) i Jordi Barberà (Cambrils en Comú)

Per Redacció

Imatge de la jornada de votacions municipals, el 26 de maig de 2019
Imatge de la jornada de votacions municipals, el 26 de maig de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

El 28 de maig de 2023 se celebraran les properes eleccions municipals. Aquests comicis locals seran els onzens de la democràcia i configuraran els governs dels ajuntaments per al període 2023-2027. A falta de gairebé set mesos per a la cita electoral, els partits ja van configurant les seves candidatures i les seves propostes electorals. A Cambrils, de moment, ja s'han donat a conèixer sis candidats: Camí Mendoza (ERC); Alfredo Clúa (PSC), Juan Carlos Romera (Cs), Oliver Klein (NMC), Letícia Menéndez (Podem) i Jordi Barberà (Cambrils en Comú). En les darreres eleccions hi va haver 12 candidatures.

Sis candidats presentats

La primera alcaldable en oficialitzar la seva candidatura va ser Camí Mendoza d'ERC. El març d'enguany, la secció local del partit votava en la seva assemblea i ratificava la seva candidatura, mentre que aquest passat 29 setembre, el partit organitzava una presentació pública amb la presència del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras.

D'altra banda, el passat mes de juny, l'Assemblea de l'Agrupació Local del PSC, proclamava Alfredo Clúa com a candidat de la formació socialista prenent el relleu a Ana López, que havia estat la candidata del PSC en les dues darreres eleccions municipals. Un mes després, el passat juliol, el partit organitzava una presentació oficial on l'alcaldable ja va desgranar algunes de les seves principals línies d'actuació.

El passat 18 de setembre, Podem Cambrils va oficialitzar la presentació de la seva candidata Leticia Menéndez a les eleccions municipals. Només un dia després però, Podem Catalunya va avisar a Podem Cambrils que no avalaria cap candidatura fora de l'acord marc en el que es prioritzen les candidatures d'unitat. Malgrat això, la formació segueix endavant i ja ha anunciat que farà accions a peu de carrer per recollir les propostes de la ciutadania.

Per part de Ciutadans, aquest passat 21 de setembre, la formació taronja ratificava Juan Carlos Romera com a candidat a l'alcaldia de Cambrils. El partit feia una presentació oficial, al moll pesquer del Port, en la què es va comptar amb la presència del president de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, juntament amb d'altres companys del partit.

El passat 27 de setembre era el torn de l'NMC que, en la seva assemblea, proclamava per unanimitat Oliver Klein com a candidat de la formació a les properes eleccions municipals. Uns dies després, el partit municipalista anunciava dos noms més de la seva llista electoral: Enric Daza i Natalia Pleguezuelos com a números 2 i 3 de la candidatura.

En darrer en fer pública la seva candidatura ha estat Cambrils en Comú. Aquest passat 13 d'octubre, la formació anunciava Jordi Barberà com a alcaldable a les properes eleccions municipals.

JxC, immers en un procés de primàries intern

Pel que fa a la resta de partits encara no han fet públic cap nom més. Junts per Cambrils (JxC) està immers en un procés de primàries intern que culminarà a finals d'aquest mes d'octubre o a principis de novembre. Hi ha tres candidats i cap d'aquests és l'actual portaveu de la formació a l'Ajuntament, Lluís Abella.

Les incògnites que falten per conèixer

També queda per definir la candidatura del PP. Tampoc s'ha conegut cap moviment per part de les formacions de la CUP ni de Primàries –dues candidatures que es van presentar l'any 2019–. Tot apunta que no es presentaran, però caldrà esperar a més endavant. D'altra banda, sembla que sí hi haurà candidatura de VOX, però es desconeix qui podria ser el seu futur candidat o candidata. ADN Cambrils tampoc ha fet cap moviment, de moment, i caldrà esperar a conèixer si es tornen a presentar a l'alcaldia. Finalment, en els darrers comicis també es va presentar Alternativa Mediterránea (ALME), però no sembla que aquest partit repeteixi aquest 2023.

Comenta aquest article