Informació general

Política

Juan Carlos Romera serà l'alcaldable de Ciutadans a les properes eleccions municipals de 2023

El president de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha fet l'anunci aquest matí al moll pesquer de Cambrils, acompanyat d'altres companys de partit

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Matías Alonso, Santi Gámez, Yolanda Burgos, Carlos Carrizosa i Juan Carlos Romera
D'esquerra a dreta: Matías Alonso, Santi Gámez, Yolanda Burgos, Carlos Carrizosa i Juan Carlos Romera | Berta Ruiz

Juan Carlos Romera serà l'alcaldable de Ciutadans a les properes eleccions municipals de maig de 2023. Així ho ha anunciat el president de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, aquest matí al moll de Cambrils. Ho ha fet acompanyat dels tres regidors de la formació al consistori: Juan Carlos Romera, Yolanda Burgos i Santi Gámez, així com el diputat Matías Alonso, i d'altres companys de la formació taronja.

Tal com ha explicat Carlos Carrizosa als mitjans de comunicació: "avui estem a Cambrils per anunciar la candidatura del nostre company Juan Carlos Romera a les properes eleccions municipals. Ciutadans ja està designant aquelles persones que concorreran com a alcaldables del partit i ho fem, especialment satisfets, amb persones com el Juan Carlos. Són persones que han vingut a fer política després de tenir una carrera professional i això fa que tinguin un perfil de gestió, molt empresarial i que entén molt bé què necessita la gent de l'Ajuntament. Aquesta filosofia impregna Ciutadans allí on governa i, aquest perfil en el cas del nostre company –que és economista i empresari– està molt clar i ho està aplicant en la seva cartera de Promoció Econòmica i de Participació Ciutadana a l'Ajuntament de Cambrils".

Carlos Carrizosa: "S'ha potenciat el turisme. Abans, Cambrils generava notícies que s'insultava als 'manyos' a l'Heraldo de Aragón"

El president de Ciutadans ha destacat que, "la decisió, presa pel comitè autonòmic de forma unànime, també ha tingut l recolzament unànime dels nostres companys de Cambrils, de tots els afiliats i de l'agrupació. A més, formant equip amb la Yolanda i el Santi –que són regidors de govern a l'Ajuntament– ens semblava la millor opció. Cs va entrar fort al govern municipal, amb els tres companys i les coses estan canviant molt. Crec que, el govern municipal ara sí fa aquesta aposta per la gestió que vol el ciutadà i la ciutadana de Cambrils. S'han fet coses que estan bé –com per exemple la bonificació de l'IBI per a la instal·lació de plaques solars–; s'ha instaurat un calendari comercial per revitalitzar el comerç o s'ha potenciat el turisme. Abans, Cambrils generava notícies que s'insultava als 'manyos' a l'Heraldo de Aragón, doncs ara, s'estan generant pactes amb altres poblacions i la ciutat de Cambrils s'està obrint".

"La presència d'un Cs fort pot fer d'argamassa i d'aquesta unió de partits amb un pacte com el que s'ha fet aquí que és sòlid i que està donant bons resultats"

Carrizosa també ha lloat les millores en matèria de transparència administrativa, situant a Cambrils dins del rànquing dels 10 municipis més transparents de Catalunya, així com l'accés del ciutadà per conèixer què està fent el seu ajuntament. "Aquests són els grans trets d'un govern municipal que irromp amb força amb vocació de servei i que està fent alguna cosa diferent a allò que feien els ajuntaments regits pels partits de sempre que estaven 'enquilosats'. La fortalesa de Cs a Cambrils ha motivat que es puguin ordir unes aliances que donin una alternativa als governs d'ERC i de JxC que no eren bons. La presència d'un Cs fort pot fer d'argamassa i d'aquesta unió de partits amb un pacte com el que s'ha fet aquí que és sòlid i que està donant bons resultats. És un orgull anunciar aquesta candidatura i estic convençut que a les properes eleccions, els ciutadans de Cambrils tornaran a apostar per Ciutadans, donat que hem pogut demostrar que som un govern que quan entra a les administracions, milloren les coses i la gestió".

Juan Carlos Romera: "Ciutadans és un partit de govern, ho hem demostrat, és un partit lleial als seus socis de govern, que té reptes i té projectes de futur"

Per la seva part, Juan Carlos Romera ha tingut unes primeres paraules d'agraïment i de confiança amb el partit, amb la junta directiva i afiliats i, especialment, amb els seus companys Yolanda i Santi, ja que "sense ells no hagués estat possible el que hem aconseguit en aquest mandat com ha estat passar de l'oposició a estar al govern. Ciutadans és un partit de govern, ho hem demostrat, és un partit lleial als seus socis de govern, que té reptes i té projectes de futur. Amb aquest canvi de govern hem aconseguit moltes fites, tant a nivell turístic com de promoció de ciutat i de contractació i transparència, cosa que ens fa sentir molt orgullosos. Al 2023, Ciutadans serà més necessari que mai, precisament, per ser una alternativa al govern que ens va dirigir durant més de 6 anys –ERC i JxC– i per tant, instem a aquestes 1.918 persones que ens van donar la seva confiança l'any 2019 a que ho continuïn fent. I, el primer partit de Cambrils que és l'abstenció, doncs instar a que participin de la democràcia i que ens donin la seva confiança". Pel que fa al projecte de Ciutadans per al proper mandat, Romera ha insistit en seguir reforçant l'àrea de turisme i el teixit empresarial i industrial.

Comenta aquest article