Informació general

Eleccions Municipals

Camí Mendoza, alcaldable d'ERC: «Governarem amb sentit comú, amb lleialtat i amb una gran estima per Cambrils»

L'alcaldable d'ERC aposta per la transformació urbana de Cambrils, tal com va explicar ahir al vespre acompanyada per Oriol Junqueras, president d'ERC

Per Lluís Rovira i Barenys

Oriol Junqueras i Camí Mendoza, durant la primera part de l'acte, en format d'entrevista
Oriol Junqueras i Camí Mendoza, durant la primera part de l'acte, en format d'entrevista | Lluís Rovira i Barenys

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va ser l'encarregat de fer la presentació oficial de la candidata de la formació republicana a l'alcaldia de Cambrils, Camí Mendoza, en un acte que es va celebrar ahir al vespre a la pèrgola del parc del Pescador. L'acte es va distribuir en dues parts, una primera en format d'entrevista i una segona part en la que l'alcaldable d'ERC i el president del partit, des del faristol, van adreçar els seus missatges al públic present a l'acte.

Camí Mendoza: "En cas d'haver de governar amb coalició és important tenir bons companys de viatge en els que hi puguis confiar"

En la primera part corresponent al format d'entrevista i en to distès, Camí Mendoza va recordar alguns episodis que li ha tocat viure com a alcaldessa. Va recordar la visita que havia fet a Oriol Junqueras a la presó de Lledoners i va mostrar públicament un record d'aquella trobada. Junqueras, per la seva part, va dir en to de broma que Camí Mendoza li havia pres "l'honor de ser l'alcalde de la ciutat més gran governada per ER l'any 2015", ja que fins llavors ho havia estat ell com a alcalde de Sant Vicenç dels Horts. Entremig de les vivències personals d'un i de l'altre, Camí Mendoza va expressar que havia estat "un orgull i un repte haver estat l'alcaldessa de Cambrils durant sis anys" i va mostrar les seves ganes de tornar a ser l'alcaldessa i liderar el govern de Cambrils. Mendoza va repassar algunes de les situacions més colpidores que va viure al capdavant de l'alcaldia, des de la fallida de la Cooperativa Agrícola passant pels aiguats, l'atemptat gihadista del 18 d'agost de 2017 i la gestió de la pandèmia amb atac informàtic a l'Ajuntament inclòs.

En aquest primer apartat es va destacar, tant per part de Camí Mendoza com d'Oriol Junqueras, la importància del contacte amb la gent, "cal escoltar i poder donar respostes", van dir. Junqueras va reblar aquesta afirmació i va dir "les eines que tenim les hem de posar al costat de la gent". L'alcaldable d'ERC també va manifestar que tenia més ganes que mai de tornar a l'alcaldia, va fer referència a l'equip que l'ha d'acompanyar i va dir que "en cas d'haver de governar amb coalició és important tenir bons companys de viatge en els que hi puguis confiar"

Recuperació d'espais verds

Un tros del poema de Montserrat Pujals, El Cambrils d'ahir, escoltat en la pròpia veu enregistrada de l'autora, va servir per obrir la segona part de l'acte. Camí Mendoza va aprofitar per fer un reconeixement públic a la que va ser presidenta local del partit i que es va morir aquest passat mes de juliol i va dir que era un exemple a seguir i va aprofitar per dir que "governarem amb sentit comú, amb lleialtat i amb una gran estima per Cambrils" i va afegir "governarem per les persones siguin qui siguin i vinguin d'on vinguin".

Tot seguit, Mendoza va desgranar alguns dels punts del que serà el seu programa electoral que té un eix important en la "transformació urbana" que ja s'havia dibuixat en l'actual mandat i que s'està començant a fer i una "recuperació dels espais verds" aprofitant el desmantellament de l'antiga via del tren que permetrà relligar-los i establir noves connexions de nord a sud del terme municipal.

L'alcaldable d'ERC va fer un repàs del patrimoni històric cambrilenc que es troba repartit al llarg de tot el terme municipal i va reconèixer la mancança d'equipaments culturals que pateix Cambrils i, en aquest sentit, va dir que "és cabdal trobar-hi una solució", fent referència a l'inacabat auditori. Camí Mendoza també va apuntar que s'ha d'evolucionar cap a una ciutat més digital, anar cap a un turisme més sostenible i disposar de més sòl industrial per desenvolupar.

Oriol Junqueras va posar el contrapunt a l'acte, centrant la seva intervenció en el futur canviant que ens espera i pel que hi haurem d'estar molt ben preparats.

Oriol Junqueras fent la intervenció final de l'acte, i al seu darrera l'alcaldable d'ER a Cambrils, Camí Mendoza (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article