Informació general

Pressupostos

Oliver Klein, sobre el pressupost: «Cambrils no es mereix esperar perquè després no arribi res»

El líder del Nou Moviment Ciutadà anuncia que el seu partit votarà en contra d'uns comptes on «no hi ha res concret» i que qualifica de «desastrosos»

Per Andreu Dalmau

Regidors de l'NMC durant la roda de premsa
Regidors de l'NMC durant la roda de premsa | Andreu Dalmau

Oliver Klein, portaveu del Nou Moviment Ciutadà, va reaccionar, ahir, en una roda de premsa, al pressupost de 2024 que l'equip de govern va presentar el passat divendres. Klein va qualificar de “desastrosos” els comptes que passaran per aprovació inicial en el ple extraordinari convocat per a demà. “Parlen d'un munt de projectes, però no hi ha res concret”, denunciava el cap de l'oposició, “Cambrils no es mereix esperar perquè després no arribi res”.

Klein, que va estar acompanyat pels regidors de l'NMC Natàlia Pleguezuelos, Antonio Martínez i José Ángel García, es va mostrar contrariat per les paraules del govern, que va descriure els pressupostos com “els del canvi i de l'estabilitat”, ara fa just una setmana. “Com han de ser els del canvi i, alhora, els de l'estabilitat? És una contradicció”, apuntava el portaveu de l'NMC, “el que estan fent és donar continuïtat als projectes de l'anterior govern a causa de la seva incapacitat”. Klein va apuntar que els cinc milions d'euros més en inversions són fruit de la pujada d'impostos –“en això sí que es van posar d'acord ràpidament”–, i de les subvencions aconseguides en l'anterior mandat.

Klein: «El govern fa molts anuncis desendreçats i no té prioritats»

Pel que fa a projectes concrets, el cap de l'oposició creu que el govern fa “molts anuncis desendreçats” perquè “no té prioritats”, mentre que el Nou Moviment Ciutadà comptava amb un “pla consistent” que l'equip encapçalat per Alfredo Clúa “està intentant desmuntar”. Per exemple, respecte al Teatre Auditori Klein va afirmar que el seu govern tenia preparat un projecte de col·laboració amb un “partner privat” i que, ara, no se sap “cap on caminem”.

Un altre tema criticat pel líder de l'NMC és el desplaçament de la ubicació del nou pavelló a Vilafortuny: “diuen que no es pot construir a la zona esportiva, però... Si s'ha construït la pista d'atletisme o la galeria de tir significa que es podrien prendre les mesures per construir el pavelló on estava previst i on ens ho va demanar la gent a través del procés participatiu”. Klein creu que el nou Palau d'Esports no es pot endarrerir i acusa el govern de portar-lo a Vilafortuny per “acontentar” els veïns d'aquest barri que el que realment necessiten és un CAP.

Regidors de l'NMC conversant després de la roda de premsa (Foto: Andreu Dalmau)

 

Oliver Klein també troba a faltar en els pressupostos el projecte d'skate park que, segons afirma, “està fet, però no interessa”, la nova comissaria de la Policia Local o l'adequació de l'entorn del Mercat i el Celler de Cambrils. “Cambrils no pot esperar i nosaltres tampoc esperarem, per aquest motiu votarem en contra d'aquests pressupostos”, va anunciar. El cap de l'oposició també va fer saber que el seu partit presentarà al·legacions, però que no esperen que siguin escoltades pel govern.

L’Apunt

«Els seus problemes interns aniran en contra de la ciutadania»
El portaveu del Nou Moviment Ciutadà va aprofitar la compareixença pública per criticar el funcionament intern del govern municipal, al qual va acusar, novament, d'estar desunit i de fer servir constantment “justificacions i excuses”. “El seu govern és fruit d'anar en contra de l'NMC i això porta a un mal ambient intern, els quatre partits no es porten bé”, afirmava Klein, “els seus problemes interns aniran en contra de la ciutadania”.

Comenta aquest article