Informació general

Obres

Camí Mendoza: «Amb el nou pavelló, aquest govern està seguint els passos que toquen seriosament»

La regidora d'Esports va explicar al ple que l'equipament no es pot construir on havia previst l'anterior govern per qüestions del terreny

Per Andreu Dalmau

El nou pavelló estarà ubicat al costat de l'Institut Mar de la Frau
El nou pavelló estarà ubicat al costat de l'Institut Mar de la Frau | Lluís Rovira i Barenys

El nou pavelló és un dels equipaments més sol·licitats per la ciutadania de Cambrils i, fa unes setmanes, es va conèixer que el govern liderat per Alfredo Clúa té intenció de construir-lo a Vilafortuny, al costat de l'institut Mar de la Frau. Aquesta decisió contrasta amb l'avantprojecte que va presentar l'anterior govern i que pretenia ubicar el pavelló entre la pista d'atletisme i els camps de futbol. Una zona on, tal com va explicar Camí Mendoza al ple del passat 26 de gener, no és possible edificar-lo.

Preguntada pel canvi d'ubicació, la regidora d'Esports va argumentar que, entre la pista d'atletisme i els camps de futbol, hi passa “un ramal del barranc”, un impediment geogràfic que “qualsevol ciutadà hi vagi i observi el terreny” podrà veure. “És cert que, en el mandat 2015-2019, el govern que jo presidia va encomanar un estudi de la zona esportiva per saber quins usos se li podia donar i, en aquell estudi, es donava peu a un possible pavelló... Però entre la pista poliesportiva descoberta i la galeria de tir”, va manifestar la regidora, “aquella no és la zona on el govern del sr. Klein –de la mà de la regidora d'Esports d'aleshores, la sra. Pleguezuelos– va decidir ficar-ho”. Mendoza també va apuntar que el projecte en qüestió “no estava acabat” i, per tant, “no hi havia informes” que avalessin la seva viabilitat.

La regidora d'ERC creu que “no es pot començar la casa per la teulada” i que l'actual govern “està seguint els passos que toquen seriosament”. Aquests passos consisteixen a fer, en primer lloc, una valoració de necessitats; després, una valoració d'ubicació i, finalment, la dotació econòmica. Tal com va apuntar fa uns mesos a revistacambrils.catEnric Daza, regidor d'Urbanisme i Obra Pública, el nou projecte incorporarà “més millores”, ja que algunes coses que s'havien plantejat “no eren correctes ni tècnicament viables”.

Cal recordar que l'avantprojecte de l'anterior govern es va elaborar a partir d'un procés participatiu que va recollir un total de 119 aportacions de les diverses entitats esportives cambrilenques i va ser presentat el mes de març de 2023, poques setmanes abans de les eleccions municipals. “Potser es va córrer massa en anunciar aquest pavelló”, opinava Daza a l'octubre, “va ser un brindis al sol i tot perquè venien eleccions”.

 

Comenta aquest article