Informació general

Urbanisme

L'Ajuntament està pendent d'Adif per poder fer la zona infantil a l'espai de l'antiga estació

Actualment aquesta superfície funciona com a aparcament des que es va obrir al trànsit el nou passeig que connecta les avingudes de Vidal i Barraquer i d'Horta de Santa Maria

Per Cristina Sierra

Solar contigu a l'antiga estació de tren, actulament convertit en pàrquing ocasional de vehicles
Solar contigu a l'antiga estació de tren, actulament convertit en pàrquing ocasional de vehicles | Lluís Rovira i Barenys

L'adequació de la zona de l'antiga estació de tren de Cambrils no està acabada. Ara fa dos mesos, es va obrir al trànsit el nou passeig que connecta les avingudes de Vidal i Barraquer i d'Horta de Santa Maria. Un espai remodelat que s'ha convertit en un aparcament amb una capacitat per una vintena de cotxes, tot i que aquesta no és la finalitat.

El departament d'Urbanisme i Obra Pública té previst ubicar en aquesta zona que van ocupar les vies ferroviàries durant més de cent cinquanta anys un parc infantil. Un espai que ho va demanar l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació quan va tindre constància del projecte d'adequació de la zona i que compta amb el compromís de la regidoria que, a hores d'ara, està pendent d'un tràmit poder tirar-ho endavant.

"El requisit indispensable és tenir el permís d'Adif, no podem fer cap actuació sense tenir el seu vistiplau. Estem pendents d'aquesta autorització i també dels pressupostos per aquest 2024", explica el responsable de l'àrea, Enric Daza.

El regidor afirma que en aquest espai es reubicaran els jocs infantils que hi havia al passeig i que es van haver de treure quan van començar les obres d'adequació. "Volem que aquesta zona tingui arbrat, que hi hagi ombra.  També es compactarà el terra i es farà un tancament de seguretat perquè els nens i les famílies hi puguin estar a gust. També renovarem algun joc perquè hi hagi més varietat", apunta.

Un cop la regidoria tingui el permís d'Adif, es traurà a licitació aquesta segona part del projecte d'adequació de l'espai de l'antiga estació que també contempla una actuació a la rotonda que es va construir l'any passat. En concret, s'hi vol posar més jardineria i fer més atractiu el pas dels vianants que passegin per aquest tram.

Enric Daza també afegeix que no està previst que hi hagi un aparcament en aquests terrenys perquè es vol donar prioritat a les persones, un objectiu que s'acabarà de complir amb el projecte de via verda que ja es troba en fase de licitació.

L’Apunt

L'aparcament, l'assignatura pendent
D'altra banda, el regidor comenta que els departaments d'Urbanisme i Obra Pública i el de Mobilitat estan treballant conjuntament per poder habilitar nous aparcaments dissuasius de cara a aquesta propera Setmana Santa i la temporada turística. Encara s'estan contemplant diferents opcions per poder donar solució a un dels problemes més greus del municipi, que en els darrers anys ha perdut forces places d'aparcament. "El pressupost que estem treballant ha de ser un mirall d'aquests projectes", apunta Daza.