Informació general

Economia

Diverses associacions de veïns presenten al·legacions a les ordenances fiscals

Demanen al govern que no apliqui la pujada del 9,5% de l’IBI que es va aprovar inicialment el passat 17 d’octubre

Per Cristina Sierra

Diverses associacions de veïns van protestar contra la pujada d'impostos el passat dijous
Diverses associacions de veïns van protestar contra la pujada d'impostos el passat dijous | Andreu Dalmau

Diverses associacions de veïns i veïnes de Cambrils van presentar, ahir diumenge 3 de desembre, al·legacions a les ordenances fiscals per al 2024. En l’escrit, el col·lectiu demana a l’equip de govern que no apliqui la pujada de 9,5% de l’IBI que es va aprovar inicialment en el ple extraordinari del passat 17 d’octubre.

Aquest acció dels veïns i veïnes es produeix després de la reunió que van convocar, el passat dijous a la sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran, i que va comptar amb la presència dels caps dels tres partits de l’oposició i cap membre del govern. En aquesta trobada, van expressar el seu rebuig a la pujada d’impostos i van mostrar la seva disconformitat amb la "nefasta" gestió de l’Ajuntament en els darrers anys.

Revistacambrils.cat ha tingut accés al document presentat pels representants veïnals en què manifesten la seva "absoluta queixa" per la proposta d’apujar l’IBI atenent el moment actual "en el que moltes famílies es troben en situació de precarietat a causa dels increments que s’han produït en les hipoteques, la cistella de la compra, els carburants, l’electricitat, o el gas, entre d’altres". Segons apunten els veïns, "no entenem que un govern suposadament d’esquerres tingui tan poca sensibilitat envers la ciutadania i proposi aquest increment sense ni tan sols haver donat les explicacions als veïns, que van convocar una reunió veïnal abans de tramitar aquest escrit, i que el govern va ignorar, negant-nos fins i tot la sala de plens per a celebrar una assemblea ciutadana, malgrat que sí que es va concedir aquest privilegi a altres entitats no governamentals com són els sindicats". 

"Han de prendre decisions que ajudin a millorar el benestar dels ciutadans"

En aquest escrit, les associacions asseguren que, després d’analitzar diferents partides de despeses, creuen que hi hauria opcions per reduir-ne algunes i no haver d’apujar els impostos. “Vostès són les persones que han sortit escollides per gestionar l’Ajuntament de Cambrils i, per tant, hauran de prendre decisions que ajudin a millorar el benestar dels ciutadans. Aquestes decisions haurien de ser en el sentit de respectar els ingressos i adequar-hi les despeses. Ens imaginem que els pressupostos per aquest proper any, seran continuistes dels anteriors. Si no s’arriba als objectius econòmics desitjats, no carreguin l’esforç als veïns de Cambrils, que ja estan esgotats econòmicament. Prenguin decisions i retallin despeses”, afirmen. 

Els veïns finalitzen el document demanant al govern que no apliqui la pujada de l’IBI i que consideri aprovar la que proposen ells, equivalent a l’IPC, "donat que l’increment de sous està lligat a aquest índex". 

Comenta aquest article