Informació general

Protesta

Un centenar de veïns protesten contra la pujada d'impostos i la gestió municipal dels darrers anys

L'acte, que es va celebrar al Casal de la Gent Gran, va comptar amb la presència dels líders de l'oposició i cap membre del govern

Per Andreu Dalmau

Moment de la lectura del manifest en contra de la pujada d'impostos
Moment de la lectura del manifest en contra de la pujada d'impostos | Andreu Dalmau

Un centenar de veïns i veïnes van mostrar ahir a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran la seva disconformitat amb la “nefasta” gestió de l'Ajuntament en els darrers anys. Tot i que el motiu de la manifestació era protestar per la pujada d'impostos que ha tirat endavant l'actual govern, segons els portaveus de les associacions veïnals que convocaven la manifestació, aquesta ha estat només “la gota que ha fet vessar el vas”, ja que “la gestió en general deixa molt a desitjar”.

La protesta, a la qual van assistir-hi Oliver Klein, David Chatelain i Isabel Segarra, els caps dels tres partits de l'oposició, va iniciar-se amb la lectura d'un manifest. “En campanya, tot i que ens van dir que no abaixarien els impostos, els polítics que ara estan al govern ens van assegurar que no els pujarien”, llegia Lydia Aguirre, secretaria de l'associació de veïns del Molí de la Torre. Tots els membres del govern havien estat convidats a participar en l'acte, però cap hi va assistir.

El manifest redactat per les diverses associacions de veïns també incloïa una anàlisi econòmic de la gestió dels pressupostos basat en dades extretes del portal de transparència, un servei que també va ser criticat per ser “de tot menys transparent”. Amb aquestes dades es van posar en dubte determinades partides pressupostàries poc determinades i amb despeses molt elevades. “Si es redueixen despeses innecessàries potser no cal apujar més els impostos, estan disposats a fer-ho?”, es preguntaven aquest grup de veïns.

On aniran els diners recaptats?”

Durant l'acte, en el qual es van estar recollint signatures en contra de l'increment de les taxes, també es va posar en dubte que la pujada d'impostos sigui per fer inversions al municipi, tal com argumenta el govern. “Amb prou feines tapen els clots i diuen que faran millores”, resava el manifest, “a què es dedicaran els ingressos recaptats amb la pujada de l'IBI? No volem obres faraòniques, volem els carrers nets i sense forats”.

Recollida de signatures en contra de l'increment de les taxes (Foto: Andreu Dalmau)

 

Després que els portaveus de les associacions llegissin el manifest es va donar la paraula als veïns presents. Alguns van demanar “una auditoria” per comprovar que la gestió de l'Ajuntament és correcta, d'altres van criticar la utilitat dels consells de barri i es va posar en dubte la capacitat i la formació dels actuals regidors de govern. D'altra banda, també es va celebrar la unitat de totes les entitats veïnals: “hem de deixar de fer la guerra cadascú pel nostre costat i anar tots a una, s'ha de continuar amb la mobilització”.

Oliver Klein i David Chatelain van prendre la paraula a la part final de l'acte, compartint algunes de les protestes dels veïns i matisant alguna altra.

L’Apunt

Al Casal per obligació
Els veïns i veïnes es van haver de reunir a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran perquè l'Ajuntament va denegar-los l'ús de la sala de plens, on tenien la intenció de fer aquesta reunió-protesta. Les associacions consideren que aquesta decisió de negar-los l'ús de la sala és “arbitrària”, encara més tenint en compte que, aquesta setmana, “s'ha fet servir per una votació sindical”.

Comenta aquest article