Informació general

Mobilització

La protesta de les associacions de veïns contra la pujada d’impostos es farà al Casal de la Gent Gran

Inicialment estava previst fer la concentració a la sala de plens de l’Ajuntament, però se’ls hi ha negat l’accés

Per Cristina Sierra

Una trentena de veïns van protestar en silenci contra la pujada d'impostos al ple del passat divendres
Una trentena de veïns van protestar en silenci contra la pujada d'impostos al ple del passat divendres | Andreu Dalmau

Les associacions veïnals de Cambrils han convocat, demà dijous a les 18 hores, una protesta contra la pujada d’impostos per al 2024. Inicialment, aquesta reunió estava prevista a la sala de plens de l’Ajuntament però, després de rebre la negativa per part d’Alcaldia, han decidit traslladar-la a la sala d’actes del Casal Municipal de la Gent Gran.

Com expliquen diverses entitats en un comunicat, el passat 27 d’octubre es va presentar una instància per poder fer ús de la sala de plens, lloc on es prenen les decisions que afecten a la ciutadania. Un mes després, des d’Alcaldia se’ls va notificar que no tenien permís per fer ús d’aquesta sala. "Es la sala més noble que disposa el municipi de Cambrils i està reservada per celebrar plens i actes institucionals que organitza el propi Ajuntament, el qual es reserva la potestat i autoritat del seu ús", va ser la resposta. 

Les associacions consideren que aquesta decisió presa de "forma unilateral i arbitrària" no és de rebut. Per aquest motiu, volen continuar endavant amb aquesta concentració que comptarà amb la presència confirmada d’alguns regidors de l’oposició que recolzen aquesta acció. L’objectiu d’aquesta protesta és mostrar el "rebuig a les polítiques municipals" i que el govern, que de moment no ha confirmat si hi assistirà, doni explicacions sobre els increments de l'IBI i la taxa sobre vehicles de tracció mecànica.

Cal dir que aquesta concentració no compta amb el suport de totes les associacions veïnals del municipi. 

Comenta aquest article