Informació general

Ple

El govern rebutja fer una nova edició dels Bons Cambrils

El grup d'ERC va presentar una moció en el darrer ple ordinari per sol·licitar la campanya de descomptes

Per Cristina Sierra

Imatge d'ambient de la façana marítima del Port
Imatge d'ambient de la façana marítima del Port | Lluís Rovira i Barenys

L'equip de govern de l'Ajuntament de Cambrils no posarà en marxa, de moment, una nova campanya de Bons Cambrils. En el ple ordinari celebrat el passat divendres, el grup d'ERC va presentar una moció per a demanar que s'activés una nova fornada de tiquets de descomptes per dinamitzar i ajudar el comerç local, una petició que només va comptar amb els vots favorables dels dos regidors de Junts i del regidor no adscrit Enric Daza.

La portaveu de la formació, Camí Mendoza, va començar la seva intervenció recordant que, quan el grup de Ciutadans va presentar una "moció igual" al juny de 2020, el govern que ella mateixa presidia va votar-hi en contra però que, "al cap d'un temps, vam recapacitar i vam veure que era una bona eina per dinamitzar el comerç". Per aquest motiu, i després de dues edicions de Bons Cambrils realitzades l'any 2021, ERC demanava que el govern tornés a apostar per fer una altra campanya comercial amb les mateixes característiques. "Em sorprendria que els proposants d'aquella moció no vulguin tornar a repetir els bons", va afirmar.

Una partida de 100.000 euros per fer la campanya aquest 2023

Tal com va apuntar Mendoza, els que tenen representació pública són els que han d'aplicar totes les mesures per "reactivar i dinamitzar" l'economia local. "Hem superat una pandèmia però encara arrosseguem conseqüències econòmiques importants. Malauradament, alguns negocis s'han vist abocats a baixar la persiana", va argumentar la republicana, que també afegia que aquesta campanya beneficiaria els negocis de la Rambla de Jaume I que s'han vist afectats per les obres de remodelació. "És important ajudar a la reactivació del petit comerç", va dir.

Posant l'exemple de Reus i Tarragona, que aquest 2023 han posat en marxa una nova fornada de bons, el grup municipal d'ERC va sol·licitar que s'utilitzés el romanent de tresoreria per incloure una partida de 100.000 euros per dur a terme la campanya comercial durant aquest any. "Demanem que es valori amb les associacions de comerciants les dates més necessàries, com per exemple per la tornada a l'escola o la campanya de Nadal", va cloure.

Lluís Abella: "Els bons són una eina molt eficaç per combatre la venda online, enemic número 1 del nostre comerç"

Un cop acabada la lectura de la moció, el regidor Lluís Abella (Junts) va anunciar el vot "rotundament favorable" per demanar els bons que "portem demanant per activa i per passiva". Abella va explicar que ja li havia demanat al govern, abans de l'elaboració del pressupost per enguany, que tingués en compte aquesta campanya comercial. Una acció que també van reclamar durant l'aprovació inicial del document econòmic. "S'ha demostrat que aquests bons afavoreixen l'economia de proximitat, ofereixen un tracte més personal, són per comprar exclusivament en el comerç de Cambrils. Són una eina molt eficaç per combatre la venda online, enemic número 1 del nostre comerç (...) Estem aquí per fer accions que facin més fàcil la vida dels nostres veïns i, en aquest cas, tot el benefici quedaria a Cambrils. Guanya el comerciant i guanya l'usuari", va afirmar.

Juan Carlos Romera: "Tinguin una mica de paciència, confiïn en persones que estem gestionant bé el municipi i no portin mocions que no tenen sentit"

Acte seguit, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, va prendre la paraula per explicar el rebuig del govern a la moció. "Com ja he explicat en moltes ocasions, aquest sistema de bons serveix precisament quan precedeix una època econòmica com la que vam viure amb el tancament de tres mesos durant la pandèmia, és en aquestes situacions quan s'han de posar sobre la taula polítiques econòmiques expansives. Quan Ciutadans va presentar la moció tenia tot el sentit fer aquesta acció, però ara hi ha altres prioritats, com la creació de noves campanyes com la de Nadal, que està començant a ser un referent de la província", va dir el regidor.

Romera també va argumentar que des del govern s'havia apostat per contractar a una empresa que els ajudi a aconseguir fons Next Generation per tirar endavant diferents projectes, entre aquests, una aplicació informàtica que permetria poder fer campanyes en èpoques vall -quan baixa l'activitat comercial- dels Bons Cambrils directament des del consistori i sense dependre d'altres organismes. "Tinguin una mica de paciència, confiïn en persones que estan gestionant bé el municipi i no portin mocions que no tenen sentit. Han portat quatre mocions: tres de partit i una que és copiada de Ciutadans", va manifestar.

Comenta aquest article