Informació general

Promoció econòmica

Sense «Bons Cambrils» durant aquest 2022

L'any 2021, l'Ajuntament va activar els «Bons Cambrils» en tres tongades amb una inversió total de 250.000 euros; una despesa molt important que enguany no s'ha dut a terme

Per Berta Ruiz

Vista de la façana marítima del Port
Vista de la façana marítima del Port | Lluís Rovira i Barenys

Aquest any 2022 no s'ha donat continuïtat als Bons Cambrils, uns bons de descompte per bescanviar als comerços i establiments adherits –que es van activar durant l'any 2021– i que van tenir una gran acceptació per part dels clients i dels compradors cambrilencs. La iniciativa, que es va posar en marxa des del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus, es va dur a terme en tres tongades al llarg de l'any. La primera i la segona de 100.000 euros cadascuna i, la tercera, de 50.000 euros d'inversió municipal. Per tant, la despesa total va ser de 250.000 euros. Sobre tot plegat es va referir el portaveu de JxC, Lluís Abella, en la sessió plenària del passat 25 de novembre, donat que ja s'ha encetat la campanya comercial nadalenca.

Lluís Abella: "S'ha demostrat que aquests bons afavoreixen l'economia de proximitat"

Segons va explicar Abella, "aquest Nadal, moltes ciutats han activat un altre cop els Bons Comerç per a la campanya nadalenca. S’ha demostrat que aquests bons afavoreixen l’economia de proximitat, ofereixen un tracte més personal, donen vida al municipi i s’han convertit en una eina molt eficaç per combatre el comerç online, enemic número 1 del nostre comerç. A més, aquestes campanyes són una ajuda per a la població que està patint una inflació desmesurada; un increment molt significatiu del cost del cistell d’anar a comprar, del preu de l’energia, i fins i tot del combustible, lloguers i hipoteques. Per aquest motiu volem saber per què l’Ajuntament de Cambrils, –a diferència de molts municipis–, 'no' ha activat el Bons Cambrils que tant bona acollida van tenir la campanya de Nadal passada amb el consens de les tres associacions comercials –Unió de Botiguers, Vila Centre i Xarxa del Port–?".

Juan Carlos Romera: "Això no vol dir que, en un altre moment, tornem a reactivar els Bons Cambrils en les anomenades èpoques 'vall', en les què baixa més l'activitat econòmica i comercial"

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, va explicar que, "de moment, no està previst, aquesta és una despesa i una inversió molt important. Quan es van posar en marxa es va fer en una època on es va tallar la liquiditat i es va contemplar aquesta injecció econòmica per poder fer-la arribar al teixit comercial i empresarial. Ja estem fent molts esforços per a la campanya de Nadal amb la contracció –novament– del mapping, les activitats que es faran al carrer, l'ambientació, l'enllumenat... Això no vol dir que, en un altre moment, tornem a reactivar novament els Bons Cambrils en les anomenades èpoques 'vall', en les què baixa més l'activitat econòmica i comercial".

Renovació i inversió molt important en enllumenat

De fet, pel que fa a la il·luminació nadalenca, Romera va comentar que: "s'ha fet una renovació important tant des del departament de Serveis com el de Promoció. S'ha fet amb il·luminació més eficient i la distribució també s'ha fet sota el criteri dels mateixos comerciants. La inversió és de més de 180.000 euros en enllumenat i en la substitució de llums desfasades. A la rambla també es posarà més llum, sonorització i es programaran diferents activitats per les places del municipi de la mà de les diferents associacions amb les que s'ha consensuat".

Comenta aquest article