Informació general

Obres

Els 150 metres de passeig litoral pendents d'arranjar s'executaran durant l'any 2022

Els pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2022 han inclòs una partida de 400.000 euros per a la finalització d'aquest tram entre el passeig de les Palmeres i el passeig de Ponent

Per Redacció

Tram de passeig litoral que està pendent d'arranjament
Tram de passeig litoral que està pendent d'arranjament | Berta Ruiz

Gairebé 14 anys després de la inauguració oficial del passeig marítim de Ponent –l'octubre de 2008–, sembla que, finalment, s'enllestirà el tram de 150 metres que quedava pendent entre el passeig de les Palmeres i l'inici d'aquest passeig a l'alçada de la platja de l'Horta de Santa Maria. Els pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2022 han inclòs una partida de 400.000 euros per a la finalització d'aquest tram. Durant tots aquests anys, aquesta ha estat una reclamació històrica dels diferents consistoris cambrilencs al govern de l'Estat ja que aquesta obra va anar a càrrec del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí.

Josep M. Vallès, regidor de Serveis i Medi Ambient: "Portem temps insistint en la necessitat de trobar una partida per part de l’Estat per finalitzar un tram molt petit de passeig"

El regidor de Serveis Generals i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils –Josep M. Vallès– ha confirmat aquesta informació i s'ha congratulat perquè aquesta inversió transformarà significativament aquest espai per al pas de vianants. Segons ha dit Vallès, "portem temps insistint en la necessitat de trobar una partida per part de l’Estat per finalitzar un tram molt petit de passeig, al costat de la riera d’Alforja. Finalment veurà la llum al llarg del proper any 2022".

El projecte, que s’executarà el proper any, compren una passera de fusta, així com l'ampliació de les actuals voreres de pas i l’enjardinament de l'actual espai inacabat que serveix com a aparcament de vehicles. Amb aquesta actuació es completarien els prop de 2,5 quilòmetres del passeig de Ponent i tot el litoral quedaria apte per a la circulació de vianants i bicicletes.

El passeig es va inaugurar l'octubre de 2008

Recordem que, l'octubre de 2008, s'inaugurava oficialment el passeig marítim de Ponent. Aquesta obra va anar a càrrec del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i va suposar una inversió de 4,6 milions d'euros. Les obres van consistir en la construcció d'un passeig d'uns 2.500 metres de longitud, que comença a l'inici de la platja de l'Horta de Santa Maria i finalitza a tocar de la riera de Riudecanyes. Quan es va fer la inauguració del nou passeig, l'aleshores alcalde, Robert Benaiges, ja es va referir a aquest tram pendent. Segons va dir: "per a completar els 9 quilòmetres de costa de Cambrils falta un tram d'uns 150 metres". A més, uns mesos abans de la inauguració, el maig de 2008 en una visita a Madrid, l'exalcalde de Cambrils ja havia acudit a la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient per traslladar el projecte d'arranjament per aquest darrer tram del passeig marítim que restava per arranjar. Uns pocs metres que havien de quedar units, seguint la mateixa línia i estructura que la resta del nou passeig marítim. 

El projecte definitiu per aquest tram es va aprovar l'octubre de 2010, però no es va arribar a impulsar

Cal destacar que aquesta obra pendent ha estat un tema recorrent en diferents plenaris en aquests darrers anys. El juny de 2018 en una sessió plenària, l'aleshores regidor de l'Assemblea de Cambrils Ivan Sanz es va referir a aquesta obra pendent i també va recordar que "el projecte per a la finalització del passeig Marítim de Cambrils va ser aprovat definitivament pel Ministeri de Medi Ambient, l'octubre de 2010", però encara s'estava a l'espera que l'Estat executés l'obra.

Comenta aquest article