Informació general

L'Ajuntament presenta al Ministeri de Medi Ambient el projecte d'arranjament d'un darrer tram del nou passeig de Ponent

Per Berta Ruiz

Aspecte de les obres del nou passeig de Ponent el passat mes d'abril, en el seu darrer tram

Una representació del consistori cambrilenc, encapçalada per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va viatjar ahir fins a Madrid per tal de tractar sobre diferents projectes.

En primer lloc, es va visitar la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient, on es van tractar diferents qüestions relacionades amb aquest àmbit. L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– detallava ahir a la tarda a Revista Cambrils Diari Digital, algunes de les qüestions plantejades durant la visita a Madrid. Segons Benaiges, l'Ajuntament de Cambrils va traslladar ahir, el projecte d'arranjament per al darrer tram del passeig marítim que restarà per arreglar, que és el que va des de la desembocadura de la riera d'Alforja fins a l'inici de la platja de l'Horta de Santa Maria, just a on acaba el nou passeig que ja s'està acabant d'enllestir. Aquest tram d'uns pocs metres, seguirà també la mateixa línia i estructura que la resta de passeig marítim. Sobre aquest tema, Benaiges es mostrava molt optimista per tal que el Ministeri de Medi Ambient validi aquest projecte i l'inclogui en els propers pressupostos generals de l'Estat.

Projecte de millora per a la desembocadura de Riudecanyes

Per altra banda, també es van abordar d'altres temes, com el projecte de millora de la desembocadura de la riera de Riudecanyes, al límit amb el terme municipal de Mont-roig. Sobre aquesta qüestió, Benaiges va explicar que finalment, el municipi de Mont-roig s'ha sumat al projecte i juntament amb Cambrils s'ha elaborat un projecte comú. D'acord amb això, també s'espera obtenir el vistiplau del Ministeri de Medi Ambient, i que aquest també se'n faci carrer de totes les obres de millora d'aquest espai.

Robert Benaiges també va avançar ahir, que es van tractar d'altres temes com l'existència d'un sistema de neteja de l'interior de les platges, i d'altres sistemes d'estalvi d'aigua a les platges. Finalment, Benaiges també va explicar que durant aquesta visita al Ministeri de Medi Ambient també es va plantejar la possible ampliació del club nàutic de Salou, i les greus conseqüències que això comportaria al litoral cambrilenc. De fet, el Ministeri de Medi Ambient també és qui ha de donar el consentiment a una obra d'aquestes característiques, i segons va apuntar Benaiges, "ells tampoc ho veuen gens clar", després de l'experiència d'altres actuacions i les repercussions produïdes en el litoral cambrilenc.

Nova estació de ferrocarril

La delegació cambrilenca també va visitar el Ministeri de Foment, per tal de tractar el projecte de les futures infraestructures ferroviàries amb les què comptarà Cambrils. Segons va explicar Benaiges, durant la reunió mantinguda ahir, es va plantejar el projecte i les característiques de la futura estació de tren de Cambrils, tot i que, segons l'alcalde de Cambrils, encara han d'enllestir el projecte definitiu. No obstant, Benaiges també va apuntar que des del Ministeri de Foment es fixa la data de 2012, per a que la nova estació de tren de Cambrils ja estigui en funcionament.

Desafectació de l'N-340

Per altra banda, aquest passat dilluns 5 de maig, l'alcalde de Cambrils també va mantenir una reunió a Barcelona amb el màxim responsable de carreteres de l'Estat –Lluís Bonet– per tal de plantejar quin ha de ser el procés a seguir per a la futura desafectació de l'N-340 al seu pas per Cambrils. Segons va apuntar Benaiges, des de Cambrils s'elaboraran dos projectes: un corresponent a tot el traçat total que afecta a Cambrils –que és d'uns 4'5 quilòmetres de carretera– i que han de ser compensats; i per altra banda, un informe sobre el cost que ha de representar l'enderroc del pont de la carretera al seu pas per Cambrils.

Robert Benaiges també va explicar que tot aquest procés s'iniciarà de manera immediata, per tal que el projecte es pugui incloure en el proper exercici pressupostari. De fet, l'Ajuntament de Cambrils haurà d'assumir inicialment el cost del projecte, i després l'Estat retornarà el cost de la inversió a l'Ajuntament.

Comenta aquest article