Informació general

El passeig marítim de ponent queda inaugurat oficialment

Per Anna Fargas

 
 
A dalt, Teresa Pallarés, Juan Carlos Martín, Alicia Paz i Robert Benaiges tallant la cinta inaugural. A sota, les autoritats a l'inici del recorregut en bicicleta
El nou passeig marítim de ponent va quedar oficialment inaugurat el passat divendres. Tot i que durant tot l'estiu cambrilencs i turistes ja han fet un ús continuat de la nova infraestructura, els últims detalls s'han finalitzat el mes de setembre.

La inauguració va anar a càrrec del Secretari General del Mar –Juan Carlos Martín–, la Directora de Sostenibilitat de la Costa i del Mar –Alicia Paz–, la Subdelegada del Govern a Tarragona –Teresa Pallarés– i l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, a més, a l'acte i van assistir nombrosos representants del consistori cambrilenc i veïns de la zona o que acostumen a fer ús d'aquesta zona. Després que Juan Carlos Martín i Alicia Paz signessin al llibre d'honor de l'Ajuntament, es van realitzar els parlaments en una carpa instal·lada al passeig marítim de ponent i seguidament, el Cap de Costes de Tarragona –Jordi Galofré– va realitzar una explicació de com s'havia dut a terme el projecte i de la situació en què es trobava la costa de la zona de ponent abans de les obres. Després de la inauguració, les autoritats van realitzar un recorregut amb bicicleta fent ús del carril bici del passeig.

Falten 150 metres per completar els 9 km de costa de Cambrils

Les obres han anat a càrrec del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i han tingut una inversió d'uns 4,6 milions d'euros. Juan Carlos Martín va comentar que es tracta d'una actuació sostenible a nivell mediambiental i va voler destacar l'amplitud del passeig que, depenent del tram, oscil·la entre els 10 i els 11,6 metres, "quan l'habitual és que sigui aproximadament de 6 metres".

El passeig té una longitud de 2.500 metres que s'inicia prop de la riera d'Alforja i finalitza a la riera de Riudecanyes. Robert Benaiges va comentar que per completar els 9 km de costa de Cambrils falta una partida d'uns 150 metres que, tal i com va explicar Juan Carlos Martín, "ja estarà pressupostada pel 2009". Aquesta partida és el tram que uneix el passeig de ponent amb el passeig de les Palmeres.

Comenta aquest article