Informació general

Mobilitat

L'Ajuntament recorda la normativa d'ús dels patinets elèctrics

El regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Cambrils, Lluís Abella, ha compartit una primera imatge de la campanya informativa d'aquesta nova normativa amb les principals mesures

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un patinet circulant per l'avinguda de la Diputació
Imatge d'arxiu d'un patinet circulant per l'avinguda de la Diputació | Lluís Rovira i Barenys

Cada vegada són més els usuaris de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal que utilitzen aquest mitjà de transport per desplaçar-se. Davant d'aquest nou hàbit, l'Ajuntament de Cambrils va aprovar una ordenança municipal que en regula específicament la seva circulació. 

Aquesta ordenança municipal es va aprovar inicialment al plenari del 29 de març. Després d'obrir un període d'un mes per al·legacions i davant la inexistència d'aquestes, la regulació va passar a estar aprovada definitivament, com va confirmar el regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat del consistori cambrilenc, Lluís Abella, al plenari del passat 28 de juny. Així doncs, l'ordenança municipal ja està en vigor des d'aquesta primavera. Tot i això, de moment, la Policia Local encara està "fent pedagogia" i "informant, aturant i advertint" als conductors de vehicles de mobilitat personal abans d'imposar sancions pel seu incompliment, com també va assegurar el mateix regidor. 

A més, però, també s'estava a l'espera que des del Departament de Premsa i Comunicació de l'Ajuntament s'elaborés una campanya de comunicació per donar a conèixer a tots els usuaris de patinets elèctrics la nova normativa. Aquesta s'havia de difondre a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, però encara no s'ha fet pública. Ahir mateix, Lluís Abella va compartir un tuit amb una imatge de la campanya, on s'informava de les normes de la nova ordenança, les quals ja van ser anunciades amb anterioritat. Els principals punts són els següents: 

  • Els conductors han de tenir mínim 15 anys i no poden transportar cap altra persona. 
  • Els usuaris de menys de 15 anys només poden fer ús d'un patinet elèctric si aquest és adequat a la seva edat i alçada, si estan fora de les zones de circulació i si van acompanyats d'una persona adulta responsable. 
  • Els vehicles de mobilitat personal poden circular per calçades i carrils bici, però no per les voreres, vies interurbanes, autopistes o autovies. 
  • De nit, s'ha de circular amb llums i elements reflectants. 
  • És obligatori l'ús del casc homologat. 
  • No es pot utilitzar el mòbil ni auriculars mentre s'està circulant. 
  • No es poden superar els 25 km/h i s'han de respectar tots els senyals i normes de trànsit. 
  • No es pot estacionar el patinet elèctric sobre voreres, es pot estacionar en zones per aparcar bicicletes. 
  • Els usuaris estan obligats a sotmetre's a proves d'alcohol i drogues. 
  • Està prohibit circular amb patinets elèctrics manipulats per alterar la velocitat o característiques tècniques. 

D'altra banda, també s'ha plantejat que l'assignatura d'Educació Vial que la Policia Local realitza als diferents centres educatius cambrilencs inclogui informació sobre la normativa dels patinets elèctrics. 

Comenta aquest article