Informació general

Mobilitat

Lluís Abella, regidor de Protecció Ciutadana: «De moment, la Policia Local va informant, advertint i fent pedagogia als conductors de patinets elèctrics»

A finals de març es va fer l'aprovació inicial de l'ordenança municipal i passat el període d'al·legacions d'un mes, l'ordenança va quedar aprovada definitivament; des de l'Ajuntament es prepara una campanya informativa

Per Berta Ruiz

Imatge de dues noies circulant en un patinet circulant per la façana marítima del Port
Imatge de dues noies circulant en un patinet circulant per la façana marítima del Port | Lluís Rovira i Barenys

L'ús de vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics o les bicicletes de pedaleig assistit és cada vegada més habitual i més nombrós a la via pública. Davant d'aquest increment d'usuaris amb aquest tipus de vehicles, l'Ajuntament de Cambrils va posar fil a l'agulla –fa uns mesos enrere– per tal d'establir una regulació concreta. De fet, el plenari del 29 de març aprovava inicialment l'ordenança municipal que regula la circulació d'aquests vehicles de mobilitat personal (VMP). Alguns dels punts més destacats d'aquesta normativa estableix l'ús obligatori de casc, l'ús individual del vehicle; la circulació per calçades i carrils bici; no es poden superar els 25 km/h i l'edat mínim per conduir un VMP és de 15 anys.

L'ordenança municipal ja està en vigor

No obstant això, malgrat que l'ordenança municipal ja està en vigor, les conductes d'alguns conductors encara no són les correctes. Ahir mateix es va produir un accident entre un cotxe i un patinet elèctric a l'Eixample Vila. Aquest tema va sortir al plenari del passat 28 de juny arrel d'una pregunta formulada per la regidora no adscrita –Patricia de Miguel– qui va preguntar si la normativa ja estava vigent i si des de l'Ajuntament es té previst fer algun tipus de campanya de comunicació per tal d'informar-ne a la ciutadania. Segons va manifestar, "encara veig molt poca gent amb casc per Cambrils o gent que no circula d'acord a la normativa. S'aplicaran mesures per informar els usuaris? Es farà algun pla informatiu adreçat als instituts tenint en compte que molta gent jove es mou en aquest tipus de vehicles?".

Lluís Abella: "La Policia va informant, aturant, advertint i fent pedagogia, de moment"

A aquestes preguntes, el regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament –Lluís Abella– va comentar que a finals del passat mes de març es va aprovar inicialment i que hi va haver un mes d'exposició pública. Passat aquest període i sense haver rebut cap al·legació al respecte, l'ordenança va quedar aprovada definitivament i, per tant, "la tenim en marxa" va dir Abella. D'altra banda, el regidor sí va apuntar que, "aviat farem una modificació perquè aquesta ordenança està a l'ordre del dia de tenir modificacions i anar adequant-se a la normativa legal. És cert que hi ha molta gent que va sense casc o gent que circula de dos en dos dalt d'un vehicle –cosa que està prohibida–. La Policia Local em confirma que va informant a la gent, que els va aturant, advertint i fent pedagogia, de moment. S'hi està al damunt".

Campanya informativa per donar a conèixer la normativa

A més, el regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat va explicar que, "des del departament de premsa i comunicació de l'Ajuntament –juntament amb la Policia Local– s'està treballant en aquesta campanya de comunicació que s'està acabant d'enllestir. La farem córrer a través de les xarxes socials, dels mitjans de comunicació perquè tothom sàpiga quin és el marc actual. També s'està parlant amb els instituts de cara al nou curs i tenim damunt la taula fer-ho amb les escoles de primària per tal que s'inclogui tota la normativa dels patinets dins de l'assignatura d'Educació Vial. Aquests petits seran els futurs conductors que tindrem".

Comenta aquest article