Informació general

Sanitat

El Parlament aprova, per unanimitat, una proposta de Cs per a la «millora del servei de ginecologia» a l'Hospital Lleuger

Es reclama que s'incrementin les hores d'atenció ginecològica a aquest centre, ja que l'any 2013 es va suprimir el segon ginecòleg i des d'aleshores només es presta servei tres dies i en horari de matí o de tarda

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la façana de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat
Imatge d'arxiu de la façana de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat | Lluís Rovira i Barenys

El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució de Ciutadans (Cs) que demana "la millora del servei de ginecologia de l'Hospital Lleuger de Cambrils".  La diputada de Cs –Maialen Fernández– ha destacat que "l’any 2013 la Generalitat va suprimir el segon ginecòleg al centre i ara mateix el servei només es presta tres dies a la setmana i en horari de matí o tarda: dilluns a la tarda, i dimarts i divendres al matí. Es tracta d’un servei clarament insuficient, amb llista d’espera i que obliga a derivar pacients a Reus", ha destacat.

Cs va presentar la proposta al Parlament al novembre del 2019 i reclamava ampliar els dies amb consulta disponible de ginecologia a la Unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de l’hospital cambrilenc. El text aprovat aquest matí a la Comissió de Salut amb el vot favorable de tot els grups ha incorporat diferents esmenes i demana que "s’incrementin les hores d’atenció ginecològica a aquest centre". La diputada de Cs al Parlament Maialen Fernández ha explicat que "s’han acceptat les esmenes per aconseguir que la proposta tirés endavant amb els màxims suports". Ha assegurat, però, que "des de Cs apel·lem a la responsabilitat de tots els grups perquè s’incrementin les hores, oferint el servei de ginecologia tots els dies de la setmana i en horari de matí i tarda".

Recollida de signatures del sindicat USITAC

Per últim, Fernández dit que espera que "es pugui acabar recuperant el segon ginecòleg a Cambrils" i ha recordat que "aquesta és una demanda del sindicat USITAC, que tant el Grup Municipal de Cs Cambrils com el Grup de Cs al Parlament  han recollit". De fet, recordem que el març de 2019, USITAC (Unió Sindical Independent de Treballadors de l'Administració de Catalunya) va dur a terme una campanya de recollida de signatures –a les portes de l'Hospital Lleuger– perquè el servei de ginecologia tornés a disposar de dos ginecòlegs tenint en compte la demanda.

Comenta aquest article