Informació general

Salut

Es recullen signatures perquè el servei de ginecologia de l'Hospital Lleuger torni a tenir dos ginecòlegs

Fins a l'any 2013, l'Hospital disposava d'una consulta de dilluns a divendres amb un equip de dos especialistes amb un tècnic auxiliar. Ara, la consulta només es presta dos dies i amb una sola ginecòloga

Per Berta Ruiz

Recollida de signatures, ahir al matí, a les portes de l'Hospital Lleuger
Recollida de signatures, ahir al matí, a les portes de l'Hospital Lleuger | Berta Ruiz

Fins a finals de l'any 2013, l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils disposava d'una consulta de ginecologia amb una atenció de dilluns a divendres, en un horari de matí i de tarda. Aquest servei era atès per un equip de dos especialistes en ginecologia, juntament amb el suport assistencial d'una TCAI (Tècnics en Cures Auxiliars d'Infermeria). A data d'avui, aquesta consulta de ginecologia només presta atenció els matins: unes setmanes els dimarts i els divendres i, d'altres només els dimarts. L'atenció és atesa solament per una ginecòloga, sense cap altre personal de suport.

Campanya de recollida de signatures

Des del sindicat USITAC (Unió Sindical Independent de Treballadors de l'Administració de Catalunya) han encetat una campanya de recollida de signatures per demanar que es retorni el servei que ja hi havia fa sis anys. Reivindiquen una consulta d'atenció diària –matí i tarda- atesa per dos ginecòlegs, amb el suport assistencial pertinent. Ahir al matí, membres del sindicat recollien signatures a les portes de l'Hospital Lleuger.

El secretari general d'USITAC –Josep Tutusaus– ha explicat a a revistacambrils que, “al 2013 hi havia dos ginecòlegs i ara només hi n'ha un, dos dies a la setmana, amb tota la població que hi ha a Cambrils de més de 17.000 dones. De fet, Cambrils és la segona població de la comarca amb més població femenina, després de Reus”. Segons Tutusaus, “si abans teníem dos ginecòlegs, només demanem que torni el servei que ja teníem. Tenim més població i fan falta aquests dos ginecòlegs, perquè hi ha tasques o proves que les llevadores no poden fer. El que està passant és que s'està engreixant la llista d'espera a Cambrils i la derivació cap a Reus”.

El centre ja disposa d'un nou ecògraf

El secretari d'USITAC va recordar que anys enrere, des del sindicat ja van criticar l'obsolescència de l'ecògraf que hi havia al centre amb més 15 anys –que ja no era del tot fiable–. Tal com ha dit Tutusaus, “vam treure una notícia que aquí a Cambrils hi havia un ecògraf de més de 15 anys i la mateixa metgessa que feia les visites també es va queixar demanant un ecògraf nou. Arrel d'això també vam dir que feia falta un auxiliar d'infermeria a la consulta. De tot plegat, a la doctora ginecòloga se la va cridar per dir-li que no baixés més a Cambrils. Creiem que va ser un motiu de represàlia, però més enllà d'això, creiem que és necessari retornar al servei que ja s'oferia per temes de necessitat per a tota la població que hi ha”. A destacar que, des de fa un temps, el centre ja disposa d'un nou ecògraf.

La recollida de signatures s'allargarà fins a finals del mes de març a través de diferents entitats que seguiran recollint-ne. Posteriorment, es faran arribar a la Conselleria de Salut de la Generalitat, a l'Institut Català de la Salut, a CatSalut i a l'Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article