Informació general

Sanitat

Ciutadans demanarà a la Generalitat que recuperi el segon ginecòleg a l'Hospital Lleuger

Fins a finals de l'any 2013, l'Hospital Lleuger disposava d'una consulta de ginecologia amb una atenció de dilluns a divendres i amb dos ginecòlegs mentre que actualment només n'hi ha un

Per Lluís Rovira i Barenys

Reunió mantinguda al despatx de Ciutadans a l'Ajuntament en la que hi va ser present la diputada Maialen Fernández
Reunió mantinguda al despatx de Ciutadans a l'Ajuntament en la que hi va ser present la diputada Maialen Fernández | Cedida

Ciutadans Cambrils demanarà a la Generalitat que recuperi el segon ginecòleg a l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils. El portaveu del grup municipal de Ciutadans Cambrils, Juan Carlos Romera, ha explicat que la formació taronja "demanarà a la Generalitat que recuperi el segon especialista en ginecologia a l’hospital Lleuger de Cambrils". Romera, acompanyat de la diputada de Cs al Parlament –Maialen Fernández– i la regidora –Patricia de Miguel–, es va reunir, ahir al migdia, amb diferents representants del sindicat USITAC. "Es va suprimir aquest segon especialista de la Unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva i considerem prioritari recuperar-lo, ja que ara mateix es desvien consultes a Reus", ha explicat el portaveu municipal de Cs. Romera ha recordat que "el sindicat va recollir 1.500 signatures per demanar la recuperació de l’especialista en ginecologia, una xifra que evidencia que es tracta d’un tema que preocupa molts veïns". 

La diputada de Cs –Maialen Fernández– ha assegurat que "Ciutadans portarà aquesta reclamació al Parlament de Catalunya, perquè la salut i els serveis a les persones són temes fonamentals". Fernández ha recordat que "tot i la gran feina que realitzen les matrones, s’estan derivant dones a Reus perquè l’especialista no pot atendre tots els casos". "La situació actual demostra que cal recuperar el segon ginecòleg i demanarem a la conselleria de Salut que ho faci amb la màxima urgència", ha conclòs.

Dos especialistes en ginecologia, fins l'any 2013

Fins a finals de l'any 2013, l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils disposava d'una consulta de ginecologia amb una atenció de dilluns a divendres, en un horari de matí i de tarda. Aquest servei era atès per un equip de dos especialistes en ginecologia, juntament amb el suport assistencial d'una TCAI (Tècnics en Cures Auxiliars d'Infermeria). Actualment, aquesta consulta de ginecologia només presta atenció els matins: unes setmanes els dimarts i els divendres i, d'altres només els dimarts. L'atenció és atesa solament per una ginecòloga.

D'altra banda, el sindicat USITAC (Unió Sindical Independent de Treballadors de l'Administració de Catalunya) va encetar una campanya de recollida de signatures per demanar que es retorni el servei que ja hi havia fa sis anys. La campanya es va iniciar a finals del passat mes de febrer, amb recollides de signatures davant mateix de l'hospital lleuger cambrilenc. Des d'USITAC es remarca que la població femenina de Cambrils és de més de 17.000 dones, la segona de la comarca després de Reus i es reclama el servei que ja es tenia abans.

Helèna Arcelin: "el servei de ginecologia que es dóna a l'hospital lleuger el considerem correcte"

La regidora de Benestar Social, Helène Arcelin, ha afirmat que s'han escoltat les reivindicacions fetes pel sindicat USITAC i que des de l'Institut Català de la Salut s'estan fent reunions que avaluen cada zona sanitària. Arcelin considera que han passat sis anys des que es va fer el canvi de model sanitari a Cambrils i que tot ha canviat en aquest temps, "el servei que es dóna el considerem correcte. Hi ha fins a set llevadores que si detecten que hi ha d'haver una atenció preferent aconsegueixen hora a l'hospital Sant Joan de Reus en el termini d'una setmana". A banda, la regidora de Benestar Social puntualitza que "no és competència nostra" i que des de l'Ajuntament, a més, s'ofereixen xerrades i formació sobre temes sanitaris diversos.

Comenta aquest article