Informació general

Obres

Queixes per l'estat inacabat de les obres del pont de la riera d'Alforja, un any després de la seva obertura

El 6 de juliol de 2018 s'obria completament la circulació al trànsit del nou pont, però un any després encara segueixen sense tapar-se alguns forats i no s'han retirat algunes tanques d'obra

Per Berta Ruiz

Cartell penjat a una tanca d'obra en el què hi diu: "final de obra. Nunca?"
Cartell penjat a una tanca d'obra en el què hi diu: "final de obra. Nunca?" | Berta Ruiz

Ara fa un any, el 6 de juliol de 2018, s'obria completament la circulació al trànsit del nou pont sobre la riera d'Alforja en ambdós costats. Recordem que el cap de setmana del 23 i 24 de juny de l'any passat s'obria la circulació al costat del passeig de La Salle i de l'avinguda del Baix Camp, però encara quedava pendent l'altre. Així doncs, després dels darrers treballs de senyalització viària –durant aquells dies posteriors–, es posava en funcionament tota la circulació pel nou pont a falta dels darrers repassos en la pavimentació i remats de l'obra. Aquests remats finals de l'obra però, sembla ser que encara no s'han enllestit. Revistacambrils.cat ha rebut les queixes i les imatges d'alguns veïns de la zona que mostren com segueixen sense tapar-se alguns dels forats que es van obrir a la vorera per tal d'instal·lar-hi els nous fanals. Tampoc s'han retirat algunes de les tanques d'obra de l'empresa i no s'han acabat de polir els remats finals. Un any després de l'obertura del nou pont, ahir, es podia veure un cartell penjat en una de les tanques amb la frase: "final de obra. Nunca?".

L'Ajuntament matisa que els forats existents són per les obres al voltant del Museu d'Història, encara en curs

Sobre aquesta qüestió, des de l'Ajuntament de Cambrils han matisat que, els forats existents a l'entorn de la vorera són deguts a les obres que s'estan duent a terme al voltant de la seu del Museu d'Història de Cambrils i que encara estan en curs. Des del consistori han informat que encara s'han de fer les pertinents connexions amb determinats serveis i que no té res a veure amb l'obra finalitzada del pont i el seu entorn, de la que hi ha repassos pendents de menor importància. Així doncs, els treballs que queden per acabar es reprendran el proper mes de setembre i s'enllestiran al novembre.

Queixes i substitució de la barana

Aquest punt no ha estat exempt, des de la seva posada en funcionament, de nombroses queixes. Queixes, principalment, per la perillositat viària d'aquest punt i per la poca visibilitat que oferia la barana que es va instal·lar inicialment. Una barana que va portar de corcoll durant molts mesos i que va rebre les crítiques de l'oposició i dels usuaris. Finalment, a finals d'aquest passat mes de gener, es va fer la substitució de la barana del pont de la riera.

Imatges de l'estat inacabat de les obres del pont de la riera (Cedides)

 

L’Apunt

Les obres
Recordem que les obres de reconversió de l’antiga carretera N-340 en l’avinguda del Baix Camp van començar el setembre de 2017. Les dues primeres fases, consistents en l’enderroc del pont, la reordenació de l’entorn i la construcció del nou pont, es van adjudicar a la constructora Romà infraestructures i serveis per un import de 959.014,87. Les obres van comportar el tancament de la part superior del pont des del mes de setembre, l’avinguda de La Salle des del mes l’octubre i l’avinguda d'Adelaida des del novembre de 2017.

Comenta aquest article