Informació general

Substitució

Es comença a substituir la barana del pont de la riera d'Alforja

Ahir van començar les obres de substitució de la controvertida barana del nou pont sobre la riera d'Alforja per una de nova, similar a la dels altres ponts

Per Lluís Rovira i Barenys

Tasques de retirada de la barana del pont de la riera d'Alforja, ahir al matí
Tasques de retirada de la barana del pont de la riera d'Alforja, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Ahir van començar les obres de substitució de la controvertida barana del nou pont sobre la riera d'Alforja. Des que es va obrir al trànsit el nou vial i el nou pont, de seguida es va detectar, per parts dels conductors, que la barana que s'havia col·locat dificultava completament la visió en un determinat angle. Després de moltes queixes ciutadanes i amb la promesa per part del govern municipal que la barana se substituiria aviat, ahir, es va començar a desmuntar la part nord de la barana. Els operaris la van desmuntar completament i, tot seguit, col·locaran la nova a l'estil de les que hi ha als altres ponts que travessen la riera d'Alforja i la resta de rieres del municipi. Un cop acabi la substitució de la part nord, començaran a fer el mateix a la part sud del pont.

El nou pont es va obrir al trànsit a principis de juliol de 2018

El nou pont es va obrir al trànsit el 6 de juliol de l'any passat. La sorpresa dels conductors al veure que la barana oferia un punt d'opacitat total, tant en sentit de pujada com de baixada va ser majúscul i les queixes públiques no van trigar en aparèixer. I els accidents tampoc. En la sessió plenària de finals de juliol, diversos grups municipals van demanar la retirada de la barana per la seva perillositat. El mateix regidor de Serveis, Antonio Laguna, reconeixia que durant uns metres es perdia la visió de la circulació al pont per culpa de la barana. El mateix regidor va dir que l'empresa constructora havia seguit el projecte municipal i que el sobrecost que es produeixi pel fet de canviar-la no l'hauria de pagar aquesta empresa. Posteriorment, en el ple de finals d'octubre, el mateix regidor Antonio Laguna va respondre la moció preguntada per l'Assemblea de Cambrils i va dir que la nova barana ja estava encomanada i que se substituiria tan aviat com fos possible. En aquesta moció també es va demanar que es digués quin cost havia suposat el canvi de baranes.

A meitats d'aquest mes de gener, va ser el grup polític de Ciutadans qui reclamava el canvi urgent de la barana i assegurava que el canvi d'aquesta barana suposava a les arques municipals un cost de 25.000 euros "per no haver fet les coses bé des d'un inici".

Una nova barana "escalable" al barranc del Regueral

Durant aquests mesos que la barana del pont de la riera d'Alforja ha estat en boca dels conductors cambrilencs s'ha col·locat una barana ben diferent a un altre pont sobre un barranc. Concretament el passat mes d'octubre es van iniciar les obres del nou pont sobre el barranc del Regueral per tal d'unir els carrers del Monestir de Scala Dei i de Cristòfor Colom, sota l'hotel Sol Cambrils. Aquest pont es va obrir a la circulació a meitats d'aquest passat mes de desembre i en aquest cas les baranes es van col·locar de l'estil "escalable" tot i que el pont queda lluny de la intersecció de carrers i en aquest cas no hi hauria cap problema en la visibilitat pels conductors. Sobta doncs que l'argument que es va fer servir per justificar la barana vermella del nou pont de la riera d'Alforja, dient que havia de no havia de ser escalable, no es va aplicar, mesos més tard en la barana del barranc del Regueral.

Barana que es va col·locar al nou pont del barranc del Regueral que es va obrir a la circulació aquest passat mes de desembre / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article