Informació general

Equipaments

El govern estudiarà la possible adquisició de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola

A l'expedient de modificació de crèdits d'1,2 milions d'euros aprovat el passat divendres, també s'inclou una partida de 150.000 euros per a iniciar negociacions per a la compra de l'antic celler de la Cooperativa

Per Berta Ruiz

Imatge de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola
Imatge de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola | Lluís Rovira i Barenys

L'equip de govern estudiarà la possible adquisició de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola –catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local– per destinar-lo a usos culturals. Aquesta proposta quedava palesa, el passat divendres al ple ordinari, en el punt de l'ordre del dia en què s'aprovava el desè expedient de modificació de crèdits per un import total d'1,2 milions d'euros. Si una de les partides més destacades era per "desencallar el Teatre Auditori" amb 150.000 euros, l'altra gran partida té com a destí l'antic celler de la Cooperativa Agrícola amb uns 150.000 euros més. Ambdues partides van rebre les crítiques dels grups de l'oposició per la manca de concreció de l'equip de govern. Recordem que el passat mes de setembre s'anunciava que la Cooperativa Agrícola posava a la venda l'edifici de l'antic celler per un preu d'1,2 milions d'euros.

Dubtes i crítiques de l'oposició

Des de l'AdC, el seu regidor –Ivan Sanz– demanava més explicacions sobre a què es destinarien aquests 150.000 euros, mentre que el portaveu del PP –David Chatelain– qüestionava que "aquests 150.000 euros siguin per posar en marxa les negociacions amb la Cooperativa Agrícola". El regidor popular també exposava que no podia donar suport a aquesta proposta sense saber què costaria la compra del local en cas que es decidís tirar-la endavant. "Si el preu del local és de 800.000 o 900.000 euros estem abocats a una nova modificació de crèdits. Tenim precedents històrics greus d'endeutament d'aquesta forma d'actuar. Se'ns està colant un deute a futur i menys sense saber l'import final" va dir.

El regidor de Cs –Imanol Rico– va posar en entredit que "aquests 150.000 euros siguin per iniciar les negociacions" i va dubtar que finalment s'executi aquesta proposta. Oliver Klein de l'NMC també es va expressar en una mateixa línia per dir que "el celler no el compraran per 150.000 euros".

Lluís Abella: "Ara obrim aquesta partida inicial per encetar les negociacions"

Davant de les crítiques de l'oposició, el regidor de Cultura –Lluís Abella– va intervenir per donar la seva explicació. Segons va dir, "ara tenim una proposta de la Cooperativa Agrícola per vendre l'antic celler a l'Ajuntament. Des del consistori es va valorar positivament perquè es tracta d'un edifici singular que ha de ser pel poble. Ara obrim aquesta partida inicial per encetar les negociacions. Per part de la Cooperativa van portar una taxació –feta per una empresa privada– i, ara, l'Ajuntament vol tenir la taxació dels seus serveis tècnics. A partir d'aquí hem de veure com acabarà la negociació. Els avanço que no serà un edifici de despatxos, sinó que la idea és que sigui un museu per als cambrilencs".

Comenta aquest article