Informació general

Equipaments

El govern destina una partida de 150.000 euros per «desencallar» el Teatre Auditori

El ple ordinari del passat divendres va aprovar un expedient de modificació de crèdits d'1,2 milions d'euros. Una de les partides més destacades és la que es destinarà al Teatre Auditori

Per Berta Ruiz

Aspecte del Teatre Auditori
Aspecte del Teatre Auditori | Lluís Rovira i Barenys

El ple ordinari celebrat el passat divendres al matí va aprovar el desè expedient de modificació de crèdits –finançat amb baixes i majors ingressos– per un import total d'1.219.244,20 euros. El regidor d'Hisenda –Jaume Gila– va ser l'encarregat d'enumerar les diferents partides en les quals s'invertiran aquests diners. Una de les partides més destacades i que va generar força debat entre l'oposició són els 150.000 euros que el govern preveu destinar per “desencallar el Teatre Auditori”. De fet, en la intervenció de Gila, el regidor d'Hisenda no va donar massa detalls del destí d'aquests 150.000 euros.

Encarni Bello (no adscrita): "És una quantitat petita per aquesta gran obra"

En el torn d'intervenció de l'oposició, tots els portaveus van fer referència a aquesta xifra. La primera en fer-ho va ser la regidora no adscrita –Encarni Bello– qui va demanar més explicacions sobre “aquestes millores a l'Auditori”. Va afirmar que “és un tema que cal desencallar; és una aposta valenta però no sé si té molt fonament. És una de les quantitats més grans d'aquesta modificació de crèdits, però és una quantitat petita per aquesta gran obra”.

Ivan Sanz recorda els 921.876 euros de subvenció que la Generalitat va donar i que ara reclama

El regidor de l'Assemblea de Cambrils –Ivan Sanz– també es va referir a la partida destinada al Teatre Auditori. Sanz va recordar que “la darrera notícia que vam tenir era una partida de 7.500 euros dins del paquet d'inversions de 3 milions d'euros i, ara pugem una mica l'aposta per poder fer alguna cosa, però aquesta partida tampoc ha estat explicada”. El portaveu de l'AdC va explicar que “amb el projecte inicial, la Generalitat va donar una subvenció de 921.876 euros a l'Ajuntament i ha reactivat la demanda del retorn d'aquests diners. Per no perdre aquesta subvenció, l'Ajuntament ha de posar en marxa un projecte de mínims –amb un cost de 712.000 euros– que es va anar a presentar a Barcelona”. En aquest punt, Sanz va apuntar a quatre escenaris possibles: que es doti el pressupost municipal d'una partida de 712.000 euros pel projecte, que es liciti l'obra i així poder tancar l'expedient de reclamació de la subvenció de la Generalitat; que es doti el pressupost d'una partida però amb l'import que reclama la Generalitat; que es faci un pagament fraccionat del deute i que aquests 150.000 euros siguin el primer pagament o bé, esperar el “regal” de la Generalitat de 2,2 milions d'euros que deuen de l'Hospital Lleuger que ja l'havien d'haver retornat a l'anterior pressupost”. El regidor va posar en dubte que es doni sortida a qualsevol d'aquests possibles escenaris.

David Chatelain defineix l'obra com "un monstre de formigó"

Per part del PP, David Chatelain també va posar en dubte que una quantitat tan baixa serveixi per desencallar l'equipament del Teatre Auditori. Va recordar que el cost de l'obra quan es va iniciar era d'uns 18 milions d'euros, dels quals se'n van executar uns 6 milions d'euros. Chatelain va definir l'equipament com “un monstre de formigó” en el qual s'hi han enterrat molts diners i va dir que, “només es podria fer realitat si la Generalitat acceptés la proposta executiva del govern, que no costa 150.000 euros. Crec però, que al final, el que s'haurà de fer és liquidar el deute i serà un milió d'euros més enterrat en aquella mole de formigó”.

Dubtes de Cs i l'NMC

El portaveu de Ciutadans –Imanol Rico– també va posar en dubte que s'arribi a executar la partida de 150.000 euros per desencallar l'obra del Teatre Auditori. En una línia similar es va expressar el regidor de l'NMC –Oliver Klein– que va dir que “la partida de 150.000 euros té a veure amb no perdre la subvenció de la Generalitat. Què hi volen fer? Només 150.000 euros per solucionar un problema tan complex?”.

Lluís Abella: "Clar que faran falta més diners, però aquesta és la primera pedra per intentar solucionar-ho”

En resposta a totes les crítiques i dubtes de l'oposició, el regidor de Cultura –Lluís Abella– va intervenir per donar més explicacions sobre el tema. Segons va comentar, “el tema del Teatre Auditori està aparcat des de fa molts anys i algun govern havia de ser valent i bellugar-ho. Està clar que Cambrils necessita un espai, però quan es va fer l'obra va ser molt desmesurada. Aquests 150.000 euros són per mostrar a la Generalitat el nostre interès per desencallar el tema. Clar que faran falta més diners, però aquesta és la primera pedra per intentar solucionar-ho”.

Comenta aquest article