Informació general

Reivindicació

El tabac i els presos polítics

La pancarta de la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, que es va penjar a la balconada de l'Ajuntament la setmana passada, ha servit d'excusa per a fer desaparèixer la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz

Pancarta del Dia Mundial sense Tabac
Pancarta del Dia Mundial sense Tabac | Lluís Rovira i Barenys

La pancarta de la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, que es va penjar a la balconada de l'Ajuntament la setmana passada, ha servit d'excusa per a fer desaparèixer la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics. La pancarta demanant la llibertat dels empresonats estava penjada a la balconada de l'ajuntament des de finals del passat mes de febrer en el que era la seva segona segona aparició en aquest espai. La primera vegada que es va exhibir va ser a principis del passat mes de novembre i es va retirar el mes de desembre just a l'inici de la campanya electoral del 21-D. Recordem que en el ple del passat mes d'abril es va presentar, per tercera vegada, la moció per a la retirada de la pancarta i, finalment, va ser aprovada. Així doncs, el procediment que s'ha utilitzat per a fer aquesta maniobra de retirada de la pancarta per la llibertat dels presos polítics ha estat, primer que tot, tapar-la amb la pancarta del Dia Sense Tabac i això es va fer la setmana passada. Aquest dilluns, finalment, es va retirar la pancarta tapada, per la llibertat dels presos polítics. Cal dir que la setmana anterior, aquesta pancarta per la llibertat dels presos polítics ja s'havia mig tapat amb una bandera arc iris.

Dia Mundial Sense Tabac

Avui, 31 de maig, es commemora el Dia Mundial Sense Tabac i durant aquesta setmana se celebra la XIX Setmana Sense Fum a la qual s'ha adherit el Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat. A més, en la sessió plenària del passat 25 de maig es va aprovar, per unanimitat de tots els grups, el Pla d'actuació per impulsar i fomentar un "Cambrils sense Fum". Tal com va exposar el regidor de Benestar Social –Josep M. Vallès– aquest Pla té tres objectius generals: elevar la protecció de la salut de les persones en espais públics com són les instal·lacions esportives a l’aire lliure, els parcs o els voltants dels centres educatius, tot informant als usuaris i protegint els no fumadors en els espais oberts, especialment els menors, les dones embarassades i la gent gran, ja que el fum és especialment nociu en aquests col·lectius; informar als infants i joves sobre els riscos del tabac, promoure l’assertivitat i la seguretat en la presa de decisions mitjançant activitats relacionades amb el tabac, així com prevenir l’inici en el consum de tabac entre aquests col·lectius i, conscienciar els adults del seu paper de model vers als infants i joves.

El Pla d'actuació per aconseguir un "Cambrils sense Fum" va rebre el vistiplau de tots els grups que van aplaudir la iniciativa.

Comenta aquest article