Societat

Jornades del Romesco

Èxit total de la primera edició de La Prèvia, la fira gastronòmica de l'Escola d'Hostaleria i Turisme (Conté galeria)

L'activitat, emmarcada en les Jornades del Romesco que s'obren el 23 de maig, va servir als estudiants del centre per gaudir d'una experiència professional i va atraure desenes de comensals

Per Andreu Dalmau

La fira ha atret desenes de persones entre veïns, turistes i amics i familiars dels docents i els alumnes del centre
La fira ha atret desenes de persones entre veïns, turistes i amics i familiars dels docents i els alumnes del centre | Andreu Dalmau

L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils s'ha sumat, enguany, a les Jornades Gastronòmiques del Romesco i no ho ha pogut fer de millor manera. L'activitat organitzada pel centre anomenada La Prèvia Food & Drink es va celebrar ahir al migdia al passeig Marítim i va aplegar desenes de persones entre veïns, turistes i amics i familiars dels docents i els alumnes del centre. Els visitants van poder gaudir de les creacions gastronòmiques dels estudiants en un dia radiant que convidava encara més a fer aquests tasts.

La jornada es va obrir a les 10 hores i, a mesura que passaven els minuts, el formigueig era encara més intens al voltant de les carpes que es van instal·lar davant de l'Escola. Els estudiants presentaven la seva recepta a tots aquells que s'aturaven a contemplar unes tapes amb una pinta magnífica. Els comensals van poder tastar des d'uns takoyakis de cansalada i romesco, fins a un tàrtar de tonyina sobre una torrada de romesco. També hi havia croquetes, trinxats, bunyols, hamburgueses... Totes les receptes –n'hi havia més d'una desena d'opcions– giraven al voltant de la salsa protagonista de les jornades gastronòmiques que s'obren el pròxim 23 de maig. Tampoc van faltar les begudes o els postres, també amb el toc personal de cada grup d'alumnes encarregat d'elaborar-los. Amb tan sols 4 euros podies gaudir de tres degustacions i una beguda.

La Prèvia també ha servit als alumnes per acostar-se a l'experiència professional d'organitzar una fira gastronòmica. Els estudiants de les diferents branques d'estudi han col·laborat, ja sigui en la producció de l'esdeveniment, en la cuina dels plats o en el servei d'aquests. L'activitat ha estat molt ben valorada tant pels estudiants, com pels professors i també pel Patronat de Turisme, que ha apadrinat la iniciativa. Aquesta primera edició s'ha fet en un format reduït, amb una desena de carpes i durant dues hores, però, vist l'èxit de la proposta, és clar que es mantindrà en el calendari i que, fins i tot, se'n poden ampliar les seves possibilitats. A banda del Patronat i la mateixa escola, l'esdeveniment també ha comptat amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris d’Hoteleria de Cambrils, L’Avellanera - Infrusec, Makro Tarragona i la DOP Siurana.

Les 12es Jornades Gastronòmiques del Romesco s'obriran el pròxim 23 de maig i comptaran amb la participació d'una trentena de restaurants de tot el municipi que oferiran menús i plats amb el romesco com a protagonista. La cloenda de les jornades es farà el cap de setmana del 6 al 8 de juny al Parc del Pescador amb la celebració del Romesco Food & Drink.