Jornades del Romesco
Sol, marinada i romesco: del 23 de maig al 8 de juny
Les dotzenes jornades gastronòmiques dedicades a aquesta salsa es clouran amb la fira Romesco Food & Drink, el 6 i 8 de juny, i incorporen la Prèvia de l'Escola d'Hostaleria
El romesco serà el protagonista de la gastronomia cambrilenca durant les jornades que se celebraran entre el 23 de maig i el 8 de juny. Aquesta salsa tant característica i tradicional de Cambrils i el món pesquer també estarà present en la segona edició del Romesco Food & Drink, la fira de degustació que se celebrarà al Parc del Pescador del 6 al 8 de juny. Enguany, en aquestes jornades, hi tindrà un paper destacat l'Escola d'Hostaleria i Turisme que organitzarà La Prèvia.
Amb aquestes jornades, que enguany arriben a la seva dotzena edició, el municipi reafirma la seva aposta per mantenir la capitalitat gastronòmica de la Costa Daurada. La col·laboració entre l'Ajuntament i l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Cambrils (AEHC) es consolida per reivindicar aquests orígens mariners i culinaris, tal com destacava Xavier Martí, representant dels hostalers: “Ens encanten aquestes jornades, són un emblema de Cambrils i del món pescador”.
L'alcalde, Oliver Klein, va convidar a tothom a descobrir nous restaurants i a tastar les diverses propostes culinàries al voltant d'aquesta salsa que és “història” de Cambrils. El batlle també va remarcar que la gastronomia és “el buc insígnia” de la ciutat i es va emplaçar a “trepitjar l'accelerador” per donar-li un nou impuls en col·laboració amb el sector. A més, Klein va destacar el paper de l'Escola d'Hostaleria com a generadora de talent i es va comprometre a fer-los partícips de més actes en el futur.
De fet, el centre formatiu organitza, aquest divendres 16 de maig entre les 10 i les 12 hores, La Prèvia del Romesco Food & Drink, una nova petita fira gastronòmica on els alumnes podran tenir una experiència professional per aplicar tot allò que han après durant el curs. Tots els estudiants del centre han treballat per organitzar aquesta fira en la qual es podran tastar tres tapes i una beguda per quatre euros.
Trenta-un restaurants
Pel que fa a les jornades, en aquesta ocasió, el cartell el conformen un total de 31 restaurants de tot el municipi que oferiran menús i plats a preu tancat amb el romesco com a protagonista. La cloenda de les jornades es farà el cap de setmana del 6 al 8 de juny al Parc del Pescador amb la celebració del Romesco Food & Drink. En aquesta fira organitzada per l'AEHC, que compta amb el patrocini de Makro i Tarraco Sea Food, hi participaran quinze establiments de menjar i quinze de beguda –l'any passat van ser onze de cada– oferiran diverses tapes basades en el romesco. Igual que en l'edició anterior, cada plat o beguda tindrà el seu preu i s'haurà de pagar individualment a la caseta.
Cal recordar que, aquest any, no s'organitza el tradicional Concurs de Mestres Romescaires que es va recuperar després de la pandèmia l'any 2022 i, des de llavors, s'organitza bianualment.
L’Apunt
Llistat de restaurants
Els restaurants que oferiran degustació són: La Selva Street Food, Duomo Restaurant, La Finestreta, Gastrobar Ancar, Restaurant Botella, Restaurant Miramar, Barra Y Mantel, Casa Del Mar, Les Barques, Taberna Lekeitio, Can Tabares Gastrobar, Gallau Cafè i M 10.