Informació general

Política

Oliver Klein (NMC): «Aquest ha estat un any perdut; són quatre grups que no s'entenen, que violen el que vol la població, diuen mentides i creen problemes»

Els sis regidors de l'NMC compareixien, ahir en roda de premsa, per fer balanç del primer any de govern i valorar la presentació del PAM (Pla d'Acció Municipal)

Per Berta Ruiz

Un moment de la roda de premsa de l'NMC, ahir al matí. D'esquerra a dreta: José Ángel Garcia, Antonio Martínez, Natàlia Pleguezuelos, Oliver Klein, Mar España i Carlos Caballero
Un moment de la roda de premsa de l'NMC, ahir al matí. D'esquerra a dreta: José Ángel Garcia, Antonio Martínez, Natàlia Pleguezuelos, Oliver Klein, Mar España i Carlos Caballero | Berta Ruiz

"Aquest ha estat un any perdut". Així de clar s'expressava el portaveu de l'NMC, Oliver Klein, ahir en roda de premsa per fer balanç d'aquest primer any de govern municipal i per comentar la presentació del PAM (Pla d'Acció Municipal). Klein va estar acompanyat per la resta de regidors de la formació municipalista: Natàlia Pleguezuelos, Mar España, Antonio Martínez, José Ángel Garcia i Carlos Caballero.

En la seva primera intervenció, el portaveu de l'NMC va afirmar que, "la població de Cambrils ha perdut un any sense saber exactament què vol fer amb el futur del municipi aquest govern antinatura, aquest govern de perdedors, aquest govern d'interessos particulars. Recordem que aquest és un govern de 4 partits molt diferents i que és molt difícil posar-se d'acord. És un govern de 5 dedicacions exclusives i, a sobre, han hagut de contractar una empresa –per import de 10.000 euros– perquè els redacti el document del PAM. Un document que qualificaria de novel·leta o facsímil no gaire interessant que no respon a les necessitats del municipi. És un document amb molt poc contingut, amb poques novetats i que no caldria que es gastessin 10.000 euros quan es podria fer al voltant d'una taula si tots estiguessin ben avinguts i si la seva prioritat fos Cambrils".

"Neguen que el top manta va pitjor, neguen que la recollida porta a porta no s'ha negociat bé, neguen que hi ha més queixes sobre la neteja..."

Klein es va preguntar, "què s'ha fet en aquest any? Van pujar els impostos molt ràpidament com a primera mesura. Després van aprovar el pressupost molt tard. Aquest era un govern antiKlein, un govern antiNMC per no deixar-nos continuar l'obra de govern i les línies de treball que havíem encetat. Sabíem que aquest govern no es posaria d'acord i hi hauria problemes. Per pujar els impostos sí que es van posar d'acord però per fer el pressupost no. És el govern de les mentides públiques en sessió plenària. Quan neguen que el top manta va pitjor, quan neguen que la recollida porta a porta no s'ha negociat bé, quan neguen que hi ha més queixes sobre la neteja... Expliquen la història que volen. És un joc d'interessos polítics i el que menys els interessa és el municipi".

"Aquí no hi ha fidelitat entre els quatre grups i es fan la guitza entre ells"

El regidor de l'NMC va criticar amb contundència el govern actual dient que, "aquest és un govern que no funciona, un govern que enganya, un govern de cara a la galeria, un govern que té problemes interns i que els nega. Un govern que està traslladant els seus problemes a la població. La població està cansada, la població espera resposta i que es prenguin decisions. La gent no pot estar preocupada per la inestabilitat del govern. Hi va haver un regidor que va fer unes declaracions, l'únic que va dir la veritat entre tanta mentida, entre tanta parsimònia i teatre. Jordi Barberà va afirmar el que jo confirmo. Aquí no hi ha fidelitat entre els quatre grups i es fan la guitza entre ells. No hi ha objectius marcats per tirar endavant el municipi. Estan més preocupats per la imatge que per treballar".

Sobre el PAM (Pla d'Actuació Municipal) presentat aquest passat dimarts, Klein va dir que, "havia de ser el document que donés resposta i marcar les línies però només recull els projectes que ja estaven encaminats i altres en els què canvien la manera de fer. No és la solució a tot plegat. Per exemple, en tema d'aparcaments. Van dir que crearien 1.000 places d'aparcaments i en aquest segon estiu només hi ha 70 noves places mal comptades. Diuen que la preocupació per la neteja ha baixat i a mi això em sona a sorna. Les queixes han crescut per part de la població; el porta a porta s'ha fet tard i malament. No s'ha informat bé i tampoc es podia fer en ple estiu. Sobre el Teatre Auditori van dir que seria el seu buc insígnia. Diuen que no es podrà acabar però sí obrir-lo parcialment, però no sabem ni quan ni com".

Klein també va enumerar d'altres projectes com la remodelació del carrer de les Orquídies, del nou pavelló a Vilafortuny o de la remodelació del Mercat Municipal de la Vila. "No donarà temps de fer res. No sé si veurem res. L'únic que motivava aquest govern era el pacte antiKlein.

"Cambrils va a menys"

El portaveu de l'NMC va lamentar que "Cambrils va a menys: perd jornades, per fires, per esdeveniments... El que ens costa és mantenir les coses i el govern suspèn estrepitosament. No s'esforça i perd les forces amb el seu desgast intern. Aquest ha estat un any perdut i de crisis parcials. Al PAM no es diu què costarà cada acció i, per tant, no es pot fonamentar. Són quatre grups que no s'entenen, quatre grups que violen el que vol la població, diuen mentides, creen problemes... Ens han intentat menystenir".

"Ens hem aixecat amb la notícia estel·lar de la sortida de la cap de la Policia"

Finalment, Klein també es va referir a la notícia de la sortida de la cap de la Policia Local de Cambrils, Raquel López, que es va conèixer ahir. "Ens hem aixecat amb una notícia estel·lar com és que la cap de la Policia no continuarà al capdavant del seu càrrec. Un altre símptoma de la fuita de talents. Aquesta va ser una aposta molt important del govern anterior de l'NMC. Una persona que després d'un any amb l'actual govern marxa. Vull interpretar que no està a gust amb la forma de treballar, amb les consignes que rep ni amb un horitzó convincent per tirar endavant".

Els regidors de l'NMC parlant després de la roda de premsa, ahir al matí (foto: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article