Informació general

Seguretat

Raquel López deixarà de ser la cap de la Policia Local per ocupar el mateix càrrec a Valls

S'acull a una comissió de serveis pel pròxim any –amb opció a un altre–, es farà una promoció interna per substituir-la i el regidor de Seguretat Ciutadana espera que torni després d'aquest període

Per Andreu Dalmau

Raquel López al costat de l'alcalde Alfredo Clúa en la Diada de Sant Miquel de 2023
Raquel López al costat de l'alcalde Alfredo Clúa en la Diada de Sant Miquel de 2023 | Andreu Dalmau

La cap de la Policia Local de Cambrils deixarà el seu càrrec al llarg del mes d'agost per incorporar-se a la Policia Local de Valls, segons ha avançat elvallenc.cat i ha confirmat revistacambrils.cat. López, que exercia com a màxima dirigent de la policia municipal des del desembre de 2022, ha estat l'única que s'ha presentat a aquesta convocatòria de l'Ajuntament de Valls.

Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana Enrique Arce a revistacambrils.cat, la inspectora té la seva plaça guanyada a Cambrils i s'agafa una comissió de serveis per poder exercir com a cap de la policia de Valls el pròxim any, amb un més d'opcional. Després, podria tornar a Cambrils –on té plaça fixa– per continuar amb la seva feina com a inspectora en cap. “No em plantejo cap altra possibilitat que no sigui el retorn de López”, afirma Arce, “és la policia més preparada i professional que conec i espero que torni”.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha confirmat que ja s'està preparant una promoció interna per substituir López durant els pròxims un o dos anys. En ser la única inspectora amb plaça de la Policia Local, el nou cap del cos haurà de ser un dels quatre sargents que estan actualment en plantilla, al qual s'ascendira a sotsinspector. A un d'ells li queda poc per jubilars-se –ja s'està preparant una convocatòria per substituir-lo– i, per tant, només hi ha tres candidats. “No ens plantegem obrir una convocatòria perquè vingui algú extern per aquest període en el qual la Raquel estarà fora, és molt complicat que algú vingui només per un any”, afirma Arce.

Rumors des de fa dies

Feia dies que hi havia rumors sobre el futur de la cap de la Policia Local. En el ple ordinari del passat 26 d'abril, durant l'aprovació inicial del nou conveni de la policia, els membres de l'oposició van advertir de la possibilitat que López abandonés al corporació municipal. Oliver Klein (NMC) i David Chatelain (PP) van acusar el govern de “treure tota l'autoritat” a la cap de la policia. El cap de l'oposició va arribar a dir que seria “terrorífic” que López marxés i que la seva baixa deixaria “orfe” el municipi.

L’Apunt

Primera dona cap de la Policia Local de Cambrils

Durant els darrers anys, Raquel López ha desenvolupat les seves funcions a Salou, Valls, Mont-roig del Camp, Montblanc i Cambrils. Diplomada en Pedagogia i Graduada en Dret, especialitzada en Dret Públic és, també, professora de l’Institut de Seguretat Pública de la Generalitat de Catalunya on imparteix coneixements de lideratge i de tècniques policials. López ha estat la primera dona al capdavant de la Policia Local de Cambrils.

Comenta aquest article