Societat

Festes

La Festa Major de Sant Pere viurà, aquest cap de setmana, la segona tongada d'actes

Les activitats s'enceten aquesta mateix tarda amb la 18a edició de la Festa de l'Ormeig, on l'Arjau Vela Llatina organitzarà una sèrie d'activitats per posar en valor la cultura marinera

Per Redacció

Imatge de l'anada a missa de la Festa Major de l'any passat
Imatge de l'anada a missa de la Festa Major de l'any passat | Cristina Sierra

Aquest cap de setmana es viurà un bon gruix dels actes de la Festa Major de Sant Pere. Les activitats s'enceten aquesta mateix tarda amb la 18a edició de la Festa de l'Ormeig, on l'Arjau Vela Llatina organitzarà una sèrie d'activitats per posar en valor la cultura marinera cambrilenca a la platja del Regueral. A les 18 hores, es farà una demostració de navegació tradicional.

A les 19.30 hores, s'iniciaran les recreacions d'oficis mariners antics. Una d'aquestes recreacions consistirà en una tirada del rall, a càrrec de Joan Rom Migranya, i una tirada del rossegall, igual que l'any passat, amb la col·laboració del Ball Parlat de Vileros i Mariners. La darrera activitat serà la tirada de l'artet, dirigida per professionals de la Confraria i amb la col·laboració dels Vogadors Vent d'Estrop. La Festa de l'Ormeig es tancarà amb una reproducció d'una subhasta de peix a l'antiga a càrrec de Francesc Benaiges.

Pel que fa a les revetlles, la novetat d'enguany és que el ball de Festa Major i la Revetlla Jove se celebren el mateix dia. Avui, a les 22.30 hores, al passeig Miramar, l'Orquestra Swing Latino oferirà el seu repertori, mentre que la joventut és convocada per la Colla Jove a partir d'una hora més tard i fins a les 6 de la matinada. Posaran la música, en l'escenari muntat a la platja del Regueral.

Diada de Sant Pere amb tram silenciós

La Diada de Sant Pere serà demà dissabte 29 de juny i començarà ben d'hora, amb les matinades pels carrers del barri del Port a càrrec dels Cagarrieres i els gralles de Tota l'Endenga. A les 11.30 hores, anada a missa –se celebrarà a les 12 hores a l'església de Sant Pere– per part de les autoritats, el pubillatge i els gegants Pere i Camí i l'acompanyament de la Cobla Ministrers de Cambrils.

A la tarda, cercavila de Sant Pere a partir de les 18.30 hores. Se sortirà de la plaça Aragó i s'anirà fins a les Escales Reials. Hi participaran el Ball de Diables Cagarrieres, els Timbalers Cop de Cap, la Colla Gegantera Tota l'Endenga, els Nyanyos Timbalers i el Ball de Bastons de Cambrils. El recorregut passarà pel carrer de Sant Pere, de Consolat de Mar i del Carme; on es farà un tram silenciós per totes aquelles persones amb diversitat sensorial. L'Arjau també participarà de la cercavila amb una hissada de veles des del moll.
I, igual que l'any passat, el dia de Sant Pere es clourà amb el Sopar Mariner. Fideus rossos per 8 euros i barra de bar a càrrec de Mariners i Marineres i la Confraria de Pescadors. Hi ha 350 bitllets disponibles que es poden comprar des del 15 de juny a les llibreries Torrevisca i Bellart. Aquest any, el sopar tindrà música gràcies al grup Femme Versions i les PD Petxines.

Reconeixement als Peres per tancar la Festa Major

El diumenge 30 de juny se celebrarà, per anar tancant la festa, la Diada Castellera amb els Xiquets de Cambrils, els Nois de la Torre i els Brivalls de Cornudella.

I el darrer acte de la Festa Major serà una novetat. Durant les festes de la Mare de Déu del Camí es fa un homenatge a les Camís de tot Cambrils i, aquest any, serà la primera vegada que també es faci un homenatge a tots els Peres. Tindrà lloc el 30 de juny a partir de les 20 hores al parc del Pescador i també es comptarà amb l'actuació de A Grup Vocal.

Comenta aquest article