Societat

Festa Major

Les entitats festives mostren tot el seu potencial en la cercavila de Sant Pere (Conté galeria fotogràfica)

Moltíssima gent va seguir el seguici durant tot el recorregut de la cercavila que es va celebrar sota un cel amenaçador que, finalment, no va afectar en cap moment la celebració festiva

Per Lluís Rovira i Barenys

La ballada final de les entitats festives es va fer al port, al costat de les escales reials
La ballada final de les entitats festives es va fer al port, al costat de les escales reials | Lluís Rovira i Barenys

Les entitats festives cambrilenques van mostrar tot el seu potencial en la cercavila de Sant Pere, que es va celebrar ahir a la tarda pels carrers del port. El canvi de registre del seguici festiu de la Festa Major de Sant Pere ha estat espectacular. Abans de la pandèmia, el seguici era pel matí, sota un sol de justícia i sense gairebé espectadors. Amb la modalitat de tarda-vespre s'ha guanyat en participació, tant de la gent que formen part de les colles com de gent que contempla el seguici. Tot un encert al que només li falta pulir alguns detalls, sobretot a la sortida i a l'arribada de la corrua festiva.

El seguici festiu va arrencar des de la plaça de l'Església de Sant Pere i no des de la plaça de mossèn Batalla, tal i com hi figurava al programa de festes. El canvi d'ubicació es va fer saber ahir mateix, a través de les xarxes socials. Les colles van anar sortint de la plaça amb els Cagarrieres i la galera de Foc al capdavant. A continuació hi anaven els timbalers Cop de Cap, seguits de la colla gegantera Tota l'Endenga amb tots els elements festius; gegants, gegantons, nanos, la Farnaca i timbalers de la Farnaca i la Farnaqueta i els Nyanyos. Tancava la cercavila el Ball de Bastons de Cambrils. La cercavila va sortir de la plaça de l'Església  i va arribar a la plaça de mossèn Batalla. Des d'aquest punt va baixar pel carrer de Frederic Mompou fins al passeig Marítim fins acabar a les escales reials del port. Moltíssima gent va seguir el seguici durant tot el recorregut de la cercavila que es va celebrar sota un cel amenaçador que, finalment, no va afectar en cap moment la celebració festiva.