Cultura

Art

Comencen a pintar el segon mural al barri de l'Eixample

Les autores són alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona i estan tutoritzats per l'artista iraquià establert a Cambrils Kamal Sultan

Per Andreu Dalmau

Aquesta setmana, les artistes han pintat la paret de blanc i han començat amb els esbossos
Aquesta setmana, les artistes han pintat la paret de blanc i han començat amb els esbossos | Andreu Dalmau

El barri de l'Eixample tindrà un nou mural en les pròximes setmanes. A la cantonada entre el carrer del General Prim i carrer de Sant Isidre ja s'ha començat a treballar en una obra d'art que recordarà edificis històrics del barri com l'Ermita de la Mare de Déu del Camí o la ja desapareguda estació de tren. Les autores són alumnes del cicle d'Arts Aplicades al Mur de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona i estan tutoritzades pel seu professor en aquesta escola i per l'artista iraquià establert a Cambrils Kamal Sultan.

“La realització de murals serveix per donar una visibilitat als records de la gent que hi va viure anys enrere”, apunta la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri Antic, Nuri Nolla, en declaracions a revistacambrils.cat. La paret que s'ha escollit per pintar el mural és una que fa cantonada en una parcel·la, el propietari de la qual l'ha cedit per aquest us. Fins ara havia estat buida de contingut i, tal com explica Sultan, sempre estava plena de brutícia, pintades i grafitis. “Si hi pintem un mural, la gent serà més cívica i respectuosa amb aquest espai”, explica l'artista.

Un cop es va aconseguir la cessió de la superfície i un patrocinador que facilités la pintura (l'empresa Pots Pintures), l'associació de veïns es va posar en contacte amb la Diputació de Tarragona i amb l'escola. La direcció del centre va veure factible la proposta de que les alumnes pintessin aquest mural i es va firmar un conveni. Aquesta setmana, les artistes han pintat la paret de color blanc i han començat a fer els primers esbossos. “Per ells és una oportunitat i el barri es veurà més bonic”, apunta Sultan. Tothom hi surt guanyant.

Sultan aconsellant les estudiants (Foto: Andreu Dalmau)

 

Durant les pròximes dues o tres setmanes, es podrà contemplar l'evolució d'aquesta creació artística. Evidentment, el procés, que es durà a terme totes les tardes entre les 16.30 hores i les 19 hores, és obert al públic. De fet, la tarda del passat dijous ja es podia veure com la gent s'aturava a preguntar encuriosida i com alguns nens jugaven amb els pinzells que els hi deixen les artistes. Les joves han treballat el disseny del mural a l'aula i en els darrers dies han acabat de consensuar-ne el seu contingut amb l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació.

Nenes jugaven amb els pinzells que els hi deixen les artistes (Foto: Andreu Dalmau)

 

Cal recordar que, l'estiu de l'any passat, ja es va pintar el primer mural del barri a les parets de l'edifici de l'antic escorxador. Aleshores, Nuri Nolla explicava la intenció de buscar més parets buides al barri per omplir-les de color i memòria amb obres d'aquest tipus. A principis d'aquest any, ja es va instal·lar un cartell en aquesta cantonada advertint que s'hi pintaria una obra d'art. Ara comença a ser una realitat i, quan estigui finalitzat, contribuirà a fer possible el lema de l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació: “Per un barri més net, més verd, més viu, més barri”.

Comenta aquest article