Informació general

Equipaments

Un pas més per fer realitat la Casa de la Festa

L'Ajuntament aprova inicialment el projecte executiu per a la rehabilitació de l'espai que serà per les entitats festives

Per Cristina Sierra

Aspecte actual de l'edifici, al carrer de la Corona d'Aragó, on s'ubicarà la Casa de la Festa
Aspecte actual de l'edifici, al carrer de la Corona d'Aragó, on s'ubicarà la Casa de la Festa | Cristina Sierra

La Casa de la Festa de Cambrils està cada cop més a prop de ser una realitat. El passat 13 de març, l'Ajuntament va aprovar inicialment el projecte executiu per a la rehabilitació de l'espai que ha de servir com a local per a les entitats. Es tracta de l'edifici que hi ha al carrer de la Corona d'Aragó 1, just al final del passeig d'Albert i a tocar de l'Escola Municipal de Música.

Aquest espai acull diferents edificis que estan separats entre ells i tenen una zona verda i un dipòsit d'aigua. Actualment, no tenen ús. Hi ha algun que s'utilitza com a magatzem per la brigada, de fet fa uns anys l'equip municipal utilitzava la resta dels locals, però la resta estan abandonats, en males condicions de seguretat i salubritat. Per aquest motiu és urgent fer-hi una actuació.

Com s'explica en el projecte, en els darrers anys s'ha acumulat molta brossa i brutícia i es troba en un estat deplorable. La voluntat de l'equip de govern és fer una neteja àmplia de tot el pati interior, netejar les cobertes i retirar materials. En definitiva, renovar-ho per complet, tant l'exterior com l'interior, i adequar-lo per les entitats festives, que demanen tenir un espai propi on poder assajar i guardar els seus materials.

Amb aquest impuls de la Casa de la Festa, que ocuparà 388,26m2, el consistori aprofitarà també per impulsar aquesta zona a tocar de la plaça del Setge i del Parc del Pinaret i revitalitzar i donar més valor al Barri Antic.

Dotació econòmica de 240.000 euros

Aquest projecte compta amb una partida de 240.000 euros als pressupostos per al 2024 que es van aprovar tot just fa un parell de setmanes. Cal recordar que la Diputació de Tarragona ha atorgat una subvenció de 200.000 euros per tirar endavant aquesta obra que tindrà un termini d'execució de quatre mesos.

"Les entitats festives estan contentíssimes perquè fa mil anys que ho reclamen. Els que estem aquí asseguts fa quatre mesos hem posat la primera pedra perquè la casa sigui una realitat", va afirmar la regidora de Festes, Teresa Recasens, quan es va conèixer aquesta aportació econòmica, el passat desembre.

Aspecte actual de l'espai on s'ubicarà la Casa de la Festa.

 

Comenta aquest article