Informació general

Política

La Diputació de Tarragona atorgarà 200.000 euros per tirar endavant la Casa de la Festa de Cambrils

L'ens supralocal incorporà aquesta subvenció als pressupostos del proper any, una dotació econòmica que ha estat molt ben rebuda pel consistori

Per Cristina Sierra

Els gegants de Cambrils a la darrera Festa Major de la Mare de Déu del Camí
Els gegants de Cambrils a la darrera Festa Major de la Mare de Déu del Camí | Lluís Rovira i Barenys

La Diputació de Tarragona inclourà, en els pressupostos pel 2024, una subvenció de 200.000 euros per tirar endavant la Casa de la Festa de Cambrils. Així ho va comunicar la regidora de Festes, Teresa Recasens, en el ple ordinari celebrat el passat 24 de novembre. "Les entitats festives estan contentíssimes perquè fa mil anys que ho reclamen. Els que estem aquí asseguts fa quatre mesos hem posat la primera pedra perquè la casa sigui una realitat", va manifestar.

La notícia d'aquesta aportació econòmica es va conèixer a la sessió extraordinària de principis de novembre, però en aquell moment el govern no va especificar la xifra. La regidora ho va anunciar al punt en què s'estava tractant la modificació de crèdits número 24/2023 per un import de 76.844,81 euros, que incorporava la baixa de la partida de 20.000 euros destinada a rehabilitar el local d'entitats.

Com va exposar Recasens, aquests diners s'havien canviat d'ús i anaven dirigits a la Festa Major de la Immaculada, ja que el pressupost del departament estava pràcticament esgotat degut a les celebracions d'aniversaris d'algunes entitats festives. “Per poder fer la festa s'havia de fer una nova partida o desviació i gràcies a la Diputació tindrem aquests diners per fer obres de la Casa de la Festa, importantíssima perquè les entitats tenen dèficit d'espai i les nostres festes aguanten gràcies a elles. És molt important que la cultura popular s'aguanti al carrer. Amb els diners que teníem a la partida no en teníem prou per poder fer els treballs i gràcies a la feina de l'alcalde i del regidor Enric Daza hem aconseguit aquesta subvenció i agafar aquesta petita partida per fer la Festa Major”, va argumentar.

Comenta aquest article