Societat

Necrològica

Mor Francesc Amela Traver, Defensor de la Ciutadania de Cambrils entre els anys 2004 i 2009

Per Redacció

Francesc Amela, l'any 2009, quan va deixar el càrrec de Defensor de la Ciutadania
Francesc Amela, l'any 2009, quan va deixar el càrrec de Defensor de la Ciutadania | Lluís Rovira i Barenys

Francesc Amela Traver va morir, ahir, als 77 anys d'edat. Amela va ser el primer Defensor de la Ciutadania de Cambrils i va exercir el seu càrrec des del març de 2004 fins a finals de març de 2009. Durant aquests cinc anys, Amela va exercir com una figura per a la defensa dels cambrilens i cambrilenques. El 31 de març de 2009, en sessió plenària, Francesc Amela s'acomiadava del càrrec després de cinc anys i després d'haver atès un total de 451 ciutadans, 258 per temes relacionats amb l'Ajuntament. Aleshores, en la seva intervenció de comiat, Francesc Amela reflexionava que, "m'he sentit més a prop de la ciutadania que de l'admininistració". Enric Sirvent va agafar el relleu d'Amela com a Defensor de la Ciutadania. Cal dir que després d'Enric Sirvent, ja no hi ha hagut ningú més que hagi ocupat aquest càrrec.

Francesc Amela va néixer a Alcalà de Xivert (Castelló) l’any 1946, i vivia a Cambrils des dels 10 anys. Va entrar a treballar a la Caixa l’any 1969 i des del 1978 va ser director de l’oficina de Salou, fins que es va prejubilar l’any 2004. Aquesta situació li va permetre tenir una gran dedicació en l’exercici de Defensor de la Ciutadania. A banda, Amela va ser soci fundador del Club Rotary de Salou.

L’Ajuntament de Cambrils ha expressat el seu més sentit condol per la mort de qui va ser el primer Defensor de la Ciutadania de Cambrils, sent un municipi pioner, ja que només hi havia 19 poblacions a Catalunya que tenien aquesta figura.

El funeral serà aquesta tarda, a les 16 hores, al Tanatori Memora.

 

Comenta aquest article