Informació general

Obres

El govern municipal vol reprendre les obres del Teatre Auditori aquest mandat

El Pressupost 2024 inclourà una partida sense dotació per, en el cas que s'aconsegueixi el finançament aquest any, es pugui començar a revisar el projecte

Per Andreu Dalmau

Aspecte actual del Teatre Auditori a mig fer
Aspecte actual del Teatre Auditori a mig fer | Lluís Rovira i Barenys

Reprendre les obres del Teatre Auditori és una de les prioritats de mandat del govern. Així ho va expressar el regidor de Cultura, Jordi Barberà, durant la presentació del Pressupost 2024 que contindrà una partida sense dotació preparada per omplir-la amb romanent o finançament una vegada s'hagin engegat els tràmits per refer el projecte. Aquest serà el primer pas per tornar a engegar unes obres que es van quedar en punt mort ja fa més de 10 anys.

“No serà un projecte d'execució ràpida i no sabem si estarem a temps d'iniciar el projecte aquest any, per això no hem ficat diners a la partida”, explicava Barberà, “si hi ha temps de destinar romanent o trobar finançament ja la tindrem oberta”. Aquest finançament encara no està clar de quines fonts provindrà. El govern d'Oliver Klein va posar sobre la taula la possibilitat d'aconseguir diners per la via privada, però l'actual equip de govern pràcticament descarta aquesta proposta: “el tema del finançament encara està obert, però la idea és que sigui totalment públic”. Dins d'aquesta opció també entraria la possibilitat de demanar finançament a administracions superiors.

Jordi Barberà intervenint en el ple del passat 23 de febrer (Foto: Andreu Dalmau)

 

El primer que s'haurà de fer un cop es decideixi tornar a arrancar el Teatre Auditori és revisar el projecte existent i l'estructura que ja hi ha construïda per valorar què es pot aprofitar i què s'ha de fer de zero. Tanmateix, l'objectiu del govern és començar a construïr la primera fase aquest mandat, una meta que Barberà qualifica de “complicada”, però també “possible”. “Hem d'aconseguir tenir un equipament cultural propi amb cara i ulls, perquè ara hem de programar concerts a la Cripta i al Teatre del Casal, que són propietat de l'Església”, afirma el regidor de Cultura, “és una necessitat”.

L’Apunt

'Maleantes' al Teatre Auditori?

El tema del Teatre Auditori justament havia sortit al ple del passat 23 de febrer. La portaveu de VOX, Isabel Segarra, va preguntar pel futur d'aquesta obra “faraònica i paralitzada”. Segarra va apuntar que alguns veïns s'havien queixat de “sorolls i baralles” i que l'edifici abandonat era concorregut per maleantes. Jordi Barberà, després d'explicar la intenció del govern amb el projecte, va bromejar demanant al regidor de Seguretat Ciutadana, Enrique Arce, que “pregués nota” de la presència de maleantes per dins i per fora del recinte del Teatre Auditori.

Comenta aquest article