Informació general

Fons Next Generation

L'Ajuntament ja ha ingressat els 2 milions d'euros dels fons Next Generation

Aquests diners s'han d'invertir en diferents millores en sostenibilitat arreu del municipi i els departaments ja treballen en diferents projectes

Per Andreu Dalmau

Part dels fons Next Generation s'invertiran en carrils bici
Part dels fons Next Generation s'invertiran en carrils bici | ATM

On estan els 2 milions d'euros que es va anunciar l'any passat que Cambrils rebria en Fons Next Generation? El tema va sortir al ple municipal del passat 26 de gener i la regidora de Turisme, Camí Mendoza, va respondre que l'Ajuntament va ingressar els diners durant el darrer trimestre de 2023 i que ara, cada departament, començarà a treballar per invertir aquests fons europeus.

La qüestió va sortir al ple arran d'un reguitzell de preguntes de la portaveu de Vox, Isabel Segarra: “es van concedir 400.000 per al projecte energètic del nou palau d'Esports. Es perdran aquests diners? També hi ha 200.000 per a tecnologia punta per al foment de la mobilitat sostenible i aparcaments intel·ligents. Com està aquest projecte? També es van anunciar 220.000 euros per a la millora de l'accessibilitat a les platges de Cambrils. Es farà per l'estiu de 2024? I els carrils bici pels quals hi havia 200.000 euros, on es construiran?”.

La regidora de Turisme va respondre a totes aquestes preguntes. “Vostè fa referència als diferents projectes que engloben el Fons Next Generation de 2 milions d'euros que va rebre l'Ajuntament”, apuntava, “aquests diners van ser ingressats el darrer trimestre de 2023 i ara, cada àrea, ha de desenvolupar els projectes en qüestió”. Tal i com explicava Mendoza, aquests diners constaran al pressupost de la regidoria de Turisme, però es gestionaran de manera interna a diferents departaments i, més endevant, s'avançarà més informació.

Cal recordar que Cambrils es va presentar l'any passat a la convocatòria dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions que comptava amb un finançament de 478 milions d'euros procedents del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia del Ministerio de Industria y Comercio. Aleshores, l'equip de govern va anunciar que aquests diners s'invertiran en els projectes que mencionava Segarra, però ara s'han d'acabar de concretar les inversions.

Comenta aquest article