Informació general

Sostenibilitat

Cambrils rep 2 milions d'euros dels fons Next Generation

El consistori invertirà aquests diners en millores del carril bici, la recuperació de les praderes de posidònia, l'optimització de l'accessibilitat a les platges i l'aplicació de tecnologia per fomentar la mobilitat sostenible

Per Redacció

Part dels diners aconseguits amb els fons Next Generation serviran per donar un impuls de la xarxa de carrils bici
Part dels diners aconseguits amb els fons Next Generation serviran per donar un impuls de la xarxa de carrils bici | Lluís Rovira i Barenys

Aquest dimarts es va conèixer que Cambrils ha obtingut 2 milions d'euros dels fons Next Generation. El municipi va presentar el passat 3 març la seva convocatòria als Plans de Sotenibilitat Turística en Destinacions que compta amb un finançament de 478 milions d'euros procedents del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia del Ministerio de Industria y Comercio, dotat íntegrament, amb els fons europeus.

En aquesta ocasió, la Secretaria de Estado del Ministerio i la Generalitat de Catalunya han prioritzat les destinacions de sol i platja i han decidit otorgar aquests diners al municipi per a invertir-los en matèria de sostenibilitat. Una vegada coneguda la notícia, l'alcalde Oliver Klein i la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, han expressat la seva satisfacció per aquesta injecció de fons europeus que permetran tirar endavant diferents inversions previstes.

"Ens han donat el que ens toca, més tenint en compte que tots els projectes presentats són coherents amb les polítiques que, en tos els àmbits, desenvolupa l’equip de govern", afirma Klein, que afegeix que, "és un reconeixement a la serietat, rigor i eficiència amb la que planifiquem totes les accions contemplades en el dossier de candidatura".

Per la seva banda, Burgos ha assegurat: "És una fantàstica notícia per Cambrils ja que amb aquest finançament podrem executar alguns dels projectes de futur per enfortir la nostra personalitat turística". La regidora també ha explicat que, "el projecte que vam presentar en aquesta convocatòria tenia diferents eixos de desenvolupament, com ara la transició verda i sostenible de restauració ambiental, la millora de l’eficiència energètica per combatre el canvi climàtic i la transició digital".

Les inversions que es tiraran endavant

Des de l'equip de govern ja han informat en què s'invertiran aquests diners. Unes actuacions que s'hauran d'executar en un període màxim de tres anys. Els projectes són els següents:

- L’energia solar FV i la envolvent tèrmica del nou Palau d’Esports, amb 414.000€

- L’aplicació de tecnologia capdavantera pel foment de la mobilitat sostenible i els aparcaments intel·ligent, amb 290.000€

-L’optimització de l’accessibilitat universal a les platges de Cambrils, amb 220.000€

-L’impuls de la xarxa de carrils bici, amb 200.000€

- La recuperació de les praderies de Posidònia Oceànica de davant les platges amb 150.000€. Aquesta inversió s’afegeix a la que ja s’està duent a terme entre Cambrils, Dènia i Eivissa per un import conjunt de 1,2 milions d’euros.

Comenta aquest article