Informació general

Obres

Enric Daza: «El projecte de remodelació del carrer Orquídies és una prioritat d'aquest govern»

Aquest projecte, que ja està aprovat, tindria un cost aproximat de 3 milions d'euros i comptarà amb la participació dels veïns

Per Andreu Dalmau

Membres de l'equip de govern votant durant el ple del passat divendres
Membres de l'equip de govern votant durant el ple del passat divendres | Andreu Dalmau

“La remodelació del carrer Orquídies és una prioritat d'aquest mandat”. Així de contundent es va mostrar el regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, en el ple municipal del 26 de gener. El govern ja havia anunciat el passat mes de novembre que les obres en l'artèria principal del barri de la Llosa no podien esperar i es van reunir amb els veïns per presentar-los-hi el projecte.

El tema va sortir al plenari arran d'una pregunta d'Oliver Klein, cap de l'oposició. “Van ensenyar a l'associació de veïns uns plànols que nosaltres ja vam anunciar al mes de maig”, apuntava el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, “que jo sàpiga no hi ha cap novetat”. Daza va mostrar-se molt contundent amb el seu antic company a l'NMC: “s'atribueix un projecte del qual no va fer absolutament res, igual que va fer amb l'avinguda de l'Esport i la Rambla Jaume I”.

Segons el regidor d'Obra Pública la “diferència principal” entre aquest govern i l'anterior respecte a Orquídies és que l'actual ha manifestat que és un projecte prioritari i que, abans, el projecte no estava aprovat i ara sí que ho està. Daza també va comentar que el govern té previst fer partícips els ciutadans d'aquest projecte i que es reunirà més vegades amb l'associació de veïns “per explicar detalls amb relació a la mobilitat, les voreres, l'accessibilitat i la possibilitat de fer expropiacions per permetre tot plegat”.

Aquesta obra, segons Enric Daza, tindrà un preu que rondarà els tres milions d'euros. Cal recordar que la remodelació del carrer i dels serveis implicarà l’enderroc complet dels paviments de vorera i calçada existents, que actualment presenten amplades variables, desnivells i elements que obstaculitzen el pas. El projecte també preveu donar a la calçada una amplada constant de 6 metres i la construcció de voreres de dos metres en la majoria dels trams i amb continuïtat en gairebé tots els encreuaments, de manera que els vehicles que vulguin accedir a Orquídies hauran de passar per damunt d’un ressalt.

L’Apunt

El projecte d'skate park, en revisió
Una altra qüestió d'Obra Pública que va sortir al ple va ser l'estat del projecte del nou skate park que es va anunciar a finals del passat mandat. Durant el 2022 es va elaborar un avantprojecte que es va redactar a partir d'un procés participatiu que implicava gent jove usuària d'aquest equipament. El 26 de maig de 2023 es va anunciar que aquesta proposta dirigida per l'arquitecte especialista Pol Martín estava llesta per ser aprovada, però el canvi de govern ho va deixar tot aturat.

El passat divendres, Enric Daza va explicar que aquest projecte depèn de la regidoria de Joventut, actualment encapçalada per Laura Mellau, que es va haver d'absentar de la sessió. “S'està treballant en aquest àmbit més enllà del projecte ja existent”, explicava Daza en nom de Mellau, “profunditzarem una mica més”. Daza també va aprofitar aquest tema per tornar a atacar els seus antics companys de partit: “aquest projecte de l'skate park també el van anunciar abans de les eleccions a bombo i plateret, però la realitat és que no està aprovat. Nosaltres volem fer les coses ben fetes”.

Comenta aquest article