Informació general

Recursos humans

Els sindicats dels treballadors de l'Ajuntament convoquen una protesta pel ple de demà

CCOO i CSIF volen denunciar els «problemes generalitzats i estructurals» en matèria de recursos humans a diversos departaments

Per Andreu Dalmau

Protesta el 15 de desembre al vestíbul de l'Ajuntament
Protesta el 15 de desembre al vestíbul de l'Ajuntament | Andreu Dalmau

Els sindicats majoritaris dels treballadors de l'Ajuntament, CCOO i CSIF, han fet una crida generalitzada per fer una protesta en el ple municipal que se celebrarà demà, divendres 26 de gener, a les 9 hores. La protesta es durà a terme a les 10 hores i durarà 30 minuts. El motiu de la manifestació és la situació dels sis treballadors que es van quedar fora de l'equiparació salarial que es va aprovar en el ple del passat mes de desembre.

En un comunicat que s'ha distribuït internament i al qual revistacambrils.cat ha tingut accés, els sindicats exposen que la situació d'aquestes sis persones és només la punta de l'iceberg d'un “problema generalitzat i estructural”. “La passada equiparació salarial ha posat a relluir, un cop més, les diferències i desequilibris salarials entre molts dels treballadors fixes i temporals d'aquesta casa”, apunten. Les problemàtiques en recursos humans, segons els sindicats, són “constants” en alguns departaments com Esports, OAC, la Brigada, Turisme o la Policia Local. “Hi ha sentències judicials que l'Ajuntament incompleix sistemàticament, retallades de drets dels treballadors i treballadors... I no acabaríem mai”, denuncien.

Per aquests motius, CCOO i CSIF han decidit secundar la mobilització dels sis treballadors que es durà a terme demà al Saló de Plens i fer extensiva la protesta “a tots els companys que, per un motiu o altre, pensen que se senten perjudicats per les polítiques erràtiques i capritxoses en matèria de recursos humans que imperen en aquest Ajuntament des de ja fa massa temps”.

Els sindicats pensen que aquestes problemàtiques “no tenen previsió de solucionar-se en un espai curt de temps” tot i que, durant l'aprovació de l'expedient d'equiparació salarial, Gemma Balanyà, regidora d'Organització, va assegurar que té la intenció de “buscar alternatives per regularitzar la situació d'aquests sis treballadors més endavant”. Balanyà també va admetre que l'Ajuntament ha tingut “una política de recursos humans aleatòria” durant molts anys i que “s'han de buscar solucions perquè el problema és prou greu”.

Comenta aquest article