Informació general

Protesta

Els treballadors interins mantindran les concentracions fins que el nou conveni s'aprovi en ple

L'informe només està pendent d'aprovació per part d'Intervenció i el govern «espera» que pugui ser ratificat en seu plenària abans del 31 de desembre

Per Andreu Dalmau

Una seixantena de treballadors es van manifestar ahir al vestíbul de l'Ajuntament
Una seixantena de treballadors es van manifestar ahir al vestíbul de l'Ajuntament | Andreu Dalmau

Els treballadors interins de l'Ajuntament es van tornar a manifestar al vestíbul del consistori, per segon dia consecutiu, ahir al migdia... I no serà la darrera vegada que ho facin. Els afectats han decidit que es mantindran les concentracions diàriament, a la mateixa hora, fins que el nou conveni s'aprovi definitivament.

Tal i com han explicat l'alcalde Alfredo Clúa i la regidora d'Organització Gemma Balanyà als portaveus sindicals en la reunió posterior a les protestes, el nou conveni està pendent de l'aprovació d'Intervenció. Aquest seria el darrer pas abans de que pugui ser aprovat al ple. El govern “espera”, i així ho ha traslladat als sindicats, que la situació es desencalli a temps i es pugui solucionar el conflicte. Un cop s'aprovi el nou conveni, els salaris s'equipararien ja des del mes de gener, tot i que el cobrament dels endarreriments trigarà més.

Recordem que són una seixantena de persones les que fa temps que reclamen que les seves condicions salarials s'equiparin amb les dels treballadors fixes que fan les mateixes funcions que ells. El conflicte ve de lluny i, tot i que s'ha arribat a un acord amb el govern, si no s'aprova el plec de condicions abans de finals d'any, aquests treballadors perdran les diferències salarials corresponents a aquest any. “Els treballadors no se'n refien i per això mantindran les protestes diàries fins que es confirmin les noves condicions”, explica a revistacambrils.cat Carles López, portaveu del CSIF.

Comenta aquest article