Informació general

Protesta

Una quarantena de treballadors interins de l'Ajuntament protesten al vestíbul de l'edifici consistorial

Avui es tornen a concentrar per reclamar l'aprovació definitiva del conveni que ha d'equiparar les seves condicions salarials amb la dels treballadors fixes

Per Andreu Dalmau

Protesta ahir al migdia al vestíbul de l'Ajuntament
Protesta ahir al migdia al vestíbul de l'Ajuntament | CSIF

Una quarantena de treballadors interins de l'Ajuntament es van manifestar, ahir al matí al vestíbul de l'edifici consistorial, per reclamar la regularització de la seva situació laboral. En total, són una seixantena de persones les que estan cobrant menys del que haurien per les funcions que fan, una situació que, en alguns casos, fa deu anys que s'arrossega.

“El conflicte ve de lluny, hi ha hagut un dèficit de compliment de les condicions laborals per part dels dos anteriors governs i l'actual”, denuncia en declaracions a revistacambrils.cat Carles López, portaveu de Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat convocant de la protesta juntament amb CCOO. López afirma que aquest és “el conflicte més urgent a resoldre”, però que “el desori és total en matèria de recursos humans en aquest Ajuntament”.

La protesta a l'ajuntament es va celebrar entre les 11 i les 11.30 hores i es va acabar quan Alfredo Clúa, Gemma Balanyà, Aleix Rom i Camí Mendoza van parlar amb els representants de CCOO i CSIF per calmar els ànims. La regidora d'Organització ha explicat a revistacambrils.cat que l'anterior govern “ja havia arribat a un acord amb els sindicats” i que, l'actual govern, troba que és un “acord just” i que s'ha de “solucionar aquesta situació”.

L'acord ha d'aprovar-se al ple del desembre

Carles López ha confirmat que sindicats i l'actual govern van refermar el pacte a l'agost, però que, des d'aleshores, el consistori ha anat posposant l'aprovació del nou conveni fins a arribar a la situació actual. “L'acord s'ha de formalitzar abans no finalitzi l'any perquè els treballadors rebin les diferències salarials corresponents a aquest any”, apunta el portaveu sindical, “hi ha treballadors que perdrien entre 1.500 i 3.000 euros en retribucions si no s'aprova el conveni en el darrer ple de l'any”. Segons Gemma Balanyà, aquest expedient ja està previst dins dels nous pressupostos i es portarà al plenari de finals de desembre: “anem amb els temps justos, però ja està negociat i només falten revisions en l'àmbit burocràtic”.

Tot i el missatge tranquil·litzador per part de la regidora d'Organització, els treballadors no se'n refien, segons López: “han anat passant els plens, no ho han aprovat i ara ens trobem en una situació límit”. De fet, tot i que sindicats i consistori ja havien concertat una reunió per avui per tractar el tema, els treballadors van celebrar una assemblea i van decidir convocar la protesta d'ahir. Avui a les 11 hores, abans de la reunió entre sindicats i Ajuntament, els treballadors tornaran a manifestar-se al vestíbul de l'Ajuntament i tenen previst mantenir les protestes “indefinidament” fins que se solucioni el conflicte.

Comenta aquest article