Cultura

Nit d'Artistes

La Nit d'Artistes finalment se celebrarà aquest diumenge a la tarda al Pavelló a causa de la meteorologia

Homenatges als shows més clàssics i espectacles innovadors per acomiadar una entitat amb més de vint anys d'història

Per Andreu Dalmau

Marc Gibert i Pere Martí, de l'organització de la NAC, acompanyats d'Alfredo Clúa i Laura Mellau
Marc Gibert i Pere Martí, de l'organització de la NAC, acompanyats d'Alfredo Clúa i Laura Mellau | Andreu Dalmau

La Nit d'Artistes s'ha curat en salut i menys de dos dies abans de la seva darrera edició ha anunciat que canvien de data i ubicació per evitar contratemps meteorològics de darrer moment. Les previsions de pluja per aquest dissabte a la nit obliguen, així doncs, a que la 19a edició de la NAC es dugui a terme diumenge a les 18 hores al Pavelló Municipal d'Esports. Després de vint-i-dos anys, es tancarà un espectacle que ha estat a l'agenda de molts cambrilencs des del 2001. Enguany, la NAC homenatjarà alguns dels shows més clàssics i també n'oferirà d'innovadors.

Tal com deia ahir l'alcalde Alfredo Clúa, la NAC ha donat “actuacions mítiques” a Cambrils, i tot gràcies al “compromís de la gent que l'ha organitzat” i a tots els artistes que “han deixat records molt dolços a tots els cambrilencs”. El batlle espera que una altra entitat pugui continuar amb aquesta tradició. Per la seva banda, la regidora de Joventut, Laura Mellau, va recordar els inicis de la NAC a la Torre del Bou i algunes d'aquestes actuacions memorables com les de Rodolfo Font “Rudy”.

L'última i marxen

“Teníem la il·lusió d'arribar a la vintena Nit d'Artistes, però no podrà ser”, lamentava Pere Martí, “serà l'última i marxem, per això li hem ficat aquest títol”. El portaveu de la NAC va explicar que la pandèmia va truncar els seus plans i van decidir fer aquesta darrera edició per no “marxar per la porta del darrere”.

En aquesta darrera edició hi haurà fins a 20 espectacles, més del que és habitual. No faltaran la música de la Banda de la Gamba i clàssics com l'Eugenio de Cambrils, el Doctor Palomino o Artriste, que ha pogut fer un forat a la seva agenda per venir “desinteressadament”, tal com explicava l'organització. També hi haurà espectacles de circ, imitacions, a càrrec del jove talent cambrilenc Fredy Gázquez, i tot es tancarà amb un monòleg a càrrec de Daniel Liviano, que ja en va fer a les primeres edicions: “serà una manera de tancar el cercle”.

Relleu generacional

Els actuals organitzadors creuen que Cambrils “necessita una Nit d'Artistes”, però que, si algú vol agafar el relleu, ha de sorgir “de manera natural”. “No cal que facin el mateix que nosaltres, volem que ho facin a la seva manera”, deia Pere Martí. Cal recordar que la Colla Jove ja s'ha fet càrrec del Carnaval aquest 2023 i, l'any vinent, també s'encarregarà de l'Arribada del Rei Carnestoltes i l'Enterrament de la Sardina.

La NAC, tal i com ha avançat els organitzadors, deixarà d'estar constituïda com a entitat pròximament, ja que, el Ball Parlat Vileros i Mariners, ja és una entitat pròpia i la resta d'activitats les han traslladat a la Colla Jove.

Comenta aquest article