Societat

Festes

Relleu generacional en l'organització del Carnaval de Cambrils

La Nit d’Artistes (NAC) s’encarregarà enguany de la darrera Arribada del Rei Carnestoltes i l’Enterrament de la Sardina. La Colla Jove, que es fa càrrec de la Rua d’aquesta edició, assumirà els dos actes a partir de 2024

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: David Brull, Oliver Klein, Dídac Muñoz, Eric Navas i Joan M. Artigau, a la roda de premsa de presentació de Carnaval
D'esquerra a dreta: David Brull, Oliver Klein, Dídac Muñoz, Eric Navas i Joan M. Artigau, a la roda de premsa de presentació de Carnaval | Cristina Sierra

El Carnaval de Cambrils d’enguany estarà marcat pel relleu generacional en la seva organització. La Nit d’Artistes (NAC), que va recuperar al 2009 la celebració d’aquesta festa esbojarrada, ha anunciat que aquesta serà la darrera edició que s’encarregarà de l’Arribada del Rei Carnestoltes i de l’Enterrament de la Sardina. La Colla Jove, que es farà càrrec de la Rua d’aquest any, assumirà els dos actes a partir de 2024.

"Després de 12 anys ha arribat el moment de fer aquest relleu generacional. Vam començar molt joves i ara alguns ja tenen fills i costa tirar endavant els actes. Enguany serà l’últim que farem l’Arribada i l'Enterrament i l’any que ve ja ho farà la Colla Jove", ha dit David Brull, representant de la NAC, en la roda de premsa de presentació del Carnaval que s’ha fet aquest matí.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha volgut agrair a l’entitat la seva implicació en l’organització de la festa al llarg d’aquest anys. "És un Carnaval que s’ha convertit en un referent, ens ve gent de fora i les colles l’esperen cada any", ha dit.

Un agraïment que també han fet Enric Navas i Dídac Muñoz, de la Colla Jove, que han explicat que es tracta d’una entitat nova que es va crear l’any passat i que compta amb joves que ja estan en altres entitats com el Ball de Diables Els Cagarrieres, La Colla Gegantera Tota l’Endenga i l’Associació d’Antics Alumnes la Salle. "Som una entitat jove, cultural i festiva", han remarcat.

Es recupera l'Arribada a la sala de plens

El primer gran acte del Carnaval serà l’Arribada del Rei Carnestoltes el divendres 17 de febrer a les 19.30 hores. La novetat és que es recupera la celebració a la sala de plens després de tres anys. Cal recordar que l’edició de 2020 es va poder celebrar amb normalitat i que l’any passat, quan es va reprendre , es va canviar la sala de l’Ajuntament pel Palau Municipal d’Esports.

Brull ha comentat que es tornarà a comptar amb els serveis dels maquilladors de l’Institut Cal·lípolis i que també es projectarà un vídeo inspirat en un programa de televisió, com ja es va fer l’any passat amb el programa Crims de TV3.

Canvis en el recorregut

Dissabte 18 de febrer serà el torn de la Rua de Carnaval. Finalment el recorregut no passarà per la nova Rambla de Jaume I com van comentar la setmana passada els regidors de govern. "Ens feia molta il·lusió que la Rua pogués passar per la Rambla però per motius de seguretat no serà possible", ha apuntat l’alcalde.

Una de les novetats més destacades d’enguany és precisament la Rua. Començarà a les 18 hores però no s’iniciarà des del Passeig d’Albert com era habitual, sinó que aquest cop arrencarà al Port. El recorregut serà l’avinguda Diputació, passeig Miramar, carrer de Robert Gerhard, avinguda dels Països Catalans, avinguda d’Adelaida, pont de l’avinguda de Nova Augusta, avinguda del Baix Camp, avinguda de Vidal i Barraquer, carrer Montserrat, passeig de La Salle, carrer de Tramuntana i avinguda de l’Horta de Santa Maria.

Els membres de la Colla Jove han comunicat que hi ha 15 colles apuntades, un augment de participació que han valorat positivament. "Hi ha molts grups que superen el centenar de persones", han afegit.

Per la nit hi haurà el Concert Jove de Carnaval amb DJ Dimuca i Dj Coco. També hi haurà animació i sortejos i l’entrada serà gratuïta. L’endemà diumenge 19 de febrer hi haurà l’animació infantil a la plaça del Pòsit. S’ha planificat una guerra de confeti i també l’espectacle A Tota Màquina de la companyia Bitxicleta.

Enterrament de la sardina, el darrer acte de la NAC

Dimarts 21 de febrer a les 19 hores la NAC farà l’Enterrament de la Sardina, el darrer acte de Carnaval que organitzaran. La Sala d’Actes del Centre Cultural acollirà el vetllatori del cos del Rei Carnestoltes i acte seguit la comitiva es dirigirà a la plaça de la Vila per la cerimònia i la lectura del testament.

Comenta aquest article