Informació general

Política

Victorià Luque, president de la Fecam: «Esperem que el nou govern compleixi les promeses fetes»

Des de l'associació fan un balanç positiu dels dos anys de mandat d'Oliver Klein i demanen al proper consistori que posi solució al polígon Belianes i a la neteja i manteniments dels carrers del municipi

Per Cristina Sierra

Aspecte del polígon Belianes de Cambrils
Aspecte del polígon Belianes de Cambrils

"El que desitgem és que hi hagi un govern fort, ferm i que sigui dialogant amb l'empresari i les empreses, que són les que aporten diners al municipi". Aquesta és una de les peticions del president de la Federació d'Empresaris de Cambrils, Victorià Luque, cap al proper equip de govern de l'Ajuntament de Cambrils que, en un principi, el formaran ERC, PSC, Junts i En Comú Podem.

Per l'associació és molt important tenir una bona entesa amb el govern que liderarà els tres primers anys Alfredo Clúa i el darrer any Camí Mendoza. En declaracions a revistacambrils.cat, Luque remarca que la Fecam "sempre està i ha d'estar al costat de l'Ajuntament, tingui el color que tingui, ja que una bona entesa millora el rendiment econòmic en benefici de la ciutat". El president també envia un avís a ERC, i és que no s'ha de mirar tant el resultats electorals sinó tirar endavant el projecte més idoni pel municipi. "El partit ho té confús perquè només veu que té més vots i no es tracta d'agafar-ne més o menys, sinó de fer allò que sigui millor per tothom. Han d'entendre que s'ha de ser més flexible amb les empreses i més solidaris", diu.

Millora dels carrers i impuls del polígon Belianes, les prioritats per la Fecam

Luque té clar quines han de ser les prioritats que s'han de dur a terme aquesta legislatura. "Esperem que el nou govern compleixi les prometes fetes, com l'impuls del polígon Belianes i millorar la neteja i els carrers que són la vergonya de la nostra ciutat. Els projectes faraònics s'han de guardar a l'armari per quan hi hagi diners per poder-los tirar endavant, però ara no toca perquè ens endeutarem més", apunta el president, que destaca que per la Fecam, que és "una associació d'associacions que sempre hem buscat el benefici dels associats i de tots els cambrilencs per tenir sempre les empreses al màxim rendiment", és urgent posar en ordre el polígon perquè les empreses apostin per ubicar-se a Cambrils.

"Aquest projecte s'hauria d'obrir ja perquè tarda dos anys des que es comença fins que s'acaba. Hem tingut empreses de logística interessades però no s'han quedat perquè no hi ha facilitats. El polígon s'ha d'arreglar ja perquè sembla una deixalleria", manifesta. El president assegura també que el proper batlle, el dia de la seva presentació com a candidat del PSC, es va comprometre amb ell a posar al dia el polígon. "Espero que compleixi la seva paraula en aquests quatre anys que serà alcalde. També espero que tingui la mateixa capitalització que ha tingut Oliver Klein aquests dos anys", comunica.

"Aquests dos anys hem vist una dinàmica diferent, el govern ens ha sorprès per a bé"

El president de l'associació fa un balanç positiu d'aquesta segona part del mandat amb Klein al capdavant. "Aquests dos anys hem vist una dinàmica diferent, el govern ens ha sorprès per a bé. No ho diem ni per idees ni persecucions cap a ningú, sinó que estem contents perquè s'ha iniciat un rumb en positiu i s'han fet moltes coses", reconeix.

Luque assegura que la moció de censura va ser clau per aquest canvi, una moció que, segons expressen des de la federació, es va iniciar per les discrepàncies que hi havia entre dos regidors del govern, Enric Daza i Lluís Abella, i l'aleshores alcaldessa no ho va solucionar. "Com un queia en gràcia pel tema independentista i l'altre no, no es va fer res per arreglar-ho i va arribar un moment en què varies persones deien que allò era insostenible i que pel bé del poble s'havia de fer la moció, i va ser quan Klein va decidir tirar-la endavant", certifica.

Amb el nou govern es va notar aquesta dinàmica. "El que hem vist és que s'han fet obres. Vaig ser una mica recelós amb el canvi però sempre tenia ganes d'ajudar. El govern ha funcionat i ha tractat a la Fecam com Déu mana. Ens vam involucrar pel bé comú del poble i nosaltres vam iniciar la recollida de firmes, incloent les dels exalcaldes, per demanar que es tirés a terra l'edifici de l'antiga estació i fer-hi un passeig", diu.

El cambrilenc també parla de les obres de l'avinguda de l'Esport i de la Rambla de Jaume I. "Malgrat que alguns presumeixin de que són projectes que ja estaven programats, s'ha de dir que la Fecam ja feia més de 10 anys que reclamava l'avinguda de l'Esport. Vam ser els primers en demanar-la encara que ara algú es vulgui penjar la medalla", puntualitza.

Sobre la Rambla, destaca que aquest ajuntament "encoratjador" ha tirat endavant la remodelació sense suposar cap cost pels veïns. "Aquesta obra beneficia a la ciutat i als propietaris tant de pisos com locals, ja que ara tenen un valor molt més alt, del 40%, sense pagar un euro com acostuma a passar. Més d'un en comptes de posar tantes traves hauria de ser més humil i no fer tantes crítiques perquè s'ha millorat notablement la zona. També un altre que es queixa molt li han posat un carrer per ell, no entenem les crítiques", sosté.

A punt d'arrancar el nou mandat, tot i que segurament amb uns dies de retard per la impugnació de les meses electorals del col·legi La Bòbila per part del Nou Moviment Ciutadà, Victorià Luque demana que el govern tingui "sentit comú" i segueixi les mateixes pràctiques del seu predecessor. "Quan Enric Daza va decidir marxar del NMC vam intentar dissuadir-lo de que faria més mal que bé i li vam dir que no busqués guerra amb Klein. Ara que estarà al govern esperem que continuï igual amb la Fecam, no creiem que canviar de partit sigui un problema i que seguirà sent ell. Esperem que tant ell com Clúa tinguin el mateix tarannà en aquests quatre anys, és la tònica a seguir encara que hi hagi dos partits nous", conclou.

L’Apunt

Resposta de Lluís Abella

Per al·lusions, Lluís Abella ha reaccionat a les declaracions de Victorià Luque a revistacambrils.cat:

"Resulta graciós llegir les declaracions del Sr. Luque, on manifesta que “va ser una mica recelós” pel que fa a la moció de censura contra el govern de Camí Mendoza d’ara fa gairebé dos anys. Potser cal recordar-li al Sr. Luque que de recelós res. En el seu dia va transcendir un comunicat que corria per les xarxes, on es posicionava completament a favor de la moció argumentant diversos motius que a hores d’ara encara continuen igual, i a l’hora trencant així la norma bàsica de neutralitat i respecte vers totes les forces polítiques del consistori, “tinguin el color que tinguin”, que es suposa hauria de tenir una persona amb el seu càrrec en un moment tan delicat. Maleïda hemeroteca Sr. Luque.
Manifesta també que en els darrers dos anys han vist una dinàmica diferent, on el govern els ha sorprès per a bé. Destaca que s’han fet obres i que s’ha iniciat un rumb en positiu. No se si és perquè la ignorància es molt atrevida, o per quin motiu, però Sr. Luque vostè sap que totes aquestes obres prèviament s’han de decidir, projectar, dotar econòmicament i licitar, i aquestes tasques necessiten d’un espai de temps considerable? Aquestes obres que vostè manifesta ja estaven amb tota aquesta feina realitzada pel govern anterior, per tant i per responsabilitat havien de continuar.
I li recordo que tota aquesta feina la va realitzar el govern anterior en una de les èpoques més dures que sembla que ja no es recordin, en període de pandèmia de Covid 19. Què s’ha fet de nou darrerament ?
Referent a les obres de l’Avinguda de l’Esport i la Rambla Jaume I no es qüestió de posar-se medalles, es qüestió de buscar el millor per Cambrils, i així ho vam fer. Aquestes infraestructures són fruit d’una decisió política pactada en el Pla d’Acció Municipal, que elaborem els partits polítics a l’inici del mandat ens base a les peticions que rebem de la ciutadania. En aquest cas l’Avinguda de l’Esport era una demanda de fa deu anys, segons es diu, però la Rambla Jaume I estava reivindicada fa més de vint anys, i no va ser fins al 2019 que un govern valent va iniciar aquestes obres, i avui tots es podem felicitar per haver arribat a bon Port.
On sí que li dono la raó és en les discrepàncies existents entre el Sr. Daza i jo mateix. El que succeïa era que aquest senyor tenia discrepàncies amb mi, amb la Sra. Mendoza, que per això la tractava de manera despectiva, amb la pràctica majoria del govern d’aquell moment, i va acabar tenint discrepàncies amb el seu propi partit i el va acabar abandonant. Em sembla que queda ben claret quin era el problema. A més NO és cert que jo caigués en gràcia davant l’Alcaldessa pel caire independentista. Més aviat deu ser perquè jo sempre he defensat Cambrils per damunt dels interessos personals, i així ho he demostrat amb el meu dia a dia.
Espero i desitjo que l’Ajuntament que és la casa de tots, mani qui mani, continuï amb la seva equanimitat i treballi per igual en favor de tots els segments de Cambrils, i no es deixi manipular externament. S’ha d’aplicar sentit comú i tocar de peus a terra, tal com nosaltres vam fer fins el 2021 que vam ser apartats del govern".

Comenta aquest article