Informació general

Política

Alfredo Clúa (PSC) i Camí Mendoza (ERC) compartiran l'alcaldia de Cambrils

Aquesta tarda s'ha presentat l'acord entre ERC, PSC, Junts i En Comú Podem per formar el 17 de juny el proper govern de l'Ajuntament

Per Cristina Sierra

Camí Mendoza (ERC), Jordi Barberà (ECP), Enric Daza (Junts) i Alfredo Clúa (PSC)
Camí Mendoza (ERC), Jordi Barberà (ECP), Enric Daza (Junts) i Alfredo Clúa (PSC) | Lluís Rovira i Barenys

Els grups d'ERC, PSC, Junts i En Comú Podem han confirmat aquesta tarda, en una roda de premsa a les Escales Reials del port, la seva aliança per governar l'Ajuntament de Cambrils en els propers quatre anys. El socialista Alfredo Clúa serà el nou alcalde del municipi durant els primers tres anys de mandat, mentre que la republicana Camí Mendoza agafarà les regnes del consistori el darrer any. "Ha estat molt fàcil arribar a un acord", ha reconegut el socialista.

Somrients i amb gestos de complicitat, Alfredo Clúa, Camí Mendoza, Enric Daza i Jordi Barberà, han explicat als mitjans de comunicació que en els propers dies s'anunciarà el repartiment de regidories i també avançaran les línies principals del Pla d'Acció Municipal (PAM).

Camí Mendoza: "Considerem que ERC hem estat generosos per aconseguir el millor govern que volem per Cambrils"

La primera en parlar ha estat Camí Mendoza, la segona força més votada a les eleccions. "Des d'ERC tenim clar que el que estem iniciant avui amb aquestes forces polítiques no és cap pacte contra ningú, és un pacte per Cambrils. Tenim el convenciment que és la millor opció per governar Cambrils. En aquest sentit, considerem que ERC hem estat generosos per aconseguir el millor govern que volem per Cambrils", ha manifestat.

La republicana també ha fet referència als acords del pacte, assegurant que, "des de les regidories que liderarem, podrem prendre decisions transcendents pels veïns i veïnes de Cambrils i que també van alineades amb el nostre programari i ideologia".

Mendoza ha volgut fer referència a l'intent del Nou Moviment Ciutadà de pactar amb l'ultra dreta. "Crec que aquest govern que formarem és el govern contra el feixisme i l'extrema dreta. Sabem que el guanyador de les eleccions ha intentat fer converses absolutament amb tothom. ERC hem estat la segona força i en cap moment el Nou Moviment Ciutadà s'ha posat en contacte amb nosaltres per intentar fer govern i en canvi sí que ho ha fet amb l'extrema dreta", ha denunciat.

Alfredo Clúa i Camí Mendoza compartiran l'alcaldia (Foto: Andreu Dalmau)

Alfredo Clúa: "Estem il·lusionats, és un govern d'ètica, d'afinitats i d'afinitats programàtiques"

El futur alcalde de Cambrils també ha valorat molt positivament aquest acord. "Avui signifiquem un pacte entre els quatre. Tenim línies de programa molt semblants i serà molt fàcil arribar a acords amb aquestes tres persones. Vull dir que nosaltres retrobem un pacte que havia estat sempre amb nosaltres, amb ERC i els comuns, i tenim un afegit que és el company de Junts", ha dit.

El socialista també ha assegurat que té "moltíssima il·lusió" per reeditar un pacte que ja es va dur a terme en el mandat 2015-2019. "Estem il·lusionats, és un govern d'ètica, d'afinitats i d'afinitats programàtiques", ha expressat Clúa, que també ha negat rotundament que s'hagués compromés amb el Nou Moviment Ciutadà a reeditar el pacte, com ha dit aquest matí Oliver Klein.

Enric Daza: "Els punts bàsics del nostre programa estan garantits en el proper PAM"

El candidat de Junts també ha deixat clar que "ha estat bastant fàcil" tancar el pacte amb els seus futurs socis de govern. "Puc assegurar que els punts bàsics del nostre programa estan garantits en el proper PAM. Crec que aquest acord permetrà que un grup de persones que ens hem posat d'acord puguem atendre els diferents reptes de la ciutat i de la persona, que sapiguem interpretar les necessitats per convertir-nos en un govern fort", ha pronunciat.

Daza ha recordat que ell va fer "un pas endavant" per encapçalar la llista de la formació i que ha comptat amb persones "que s'han deixat la pell i ho continuaran fent". Com ha dit: "Ens els darrers dies he sentit que el que funciona no s'ha de canviar. Hi estic d'acord perquè s'ha de canviar el que precisament no funciona. Per Junts és important és garantir la il·lusió i la força per poder tirar endavant aquests quatre anys".

Jordi Barberà: "Creiem que és la opció més viable i ens fa moltíssima il·lusió poder començar aquest repte"

El quart component d'aquest pacte ha declarat estar "entusiasmat" amb l'aliança. "Creiem que és una oportunitat molt gran la que se'ns ha obert amb només un regidor. Hem pactat amb el PSC, ERC i Junts no només perquè puguem arribar a acords programàtics, també perquè realment ha estat la única proposta seriosa i consistent (...) Tindrem un pes decisiu com la resta de forces", ha afirmat.

Barberà ha dit en el seu discurs que, "per nosaltres és important ser d'alguna manera la garantia de que aquest govern s'escorarà el més a l'esquerra que el que siguem capaços fer-lo escorar. Creiem que és la opció més viable i ens fa moltíssima il·lusió poder començar aquest repte. Estem segurs que serà un govern sòlid, que ens entendrem bé. Des del principi tothom ha estat disposat a cedir i parlar".

El candidat també ha fet referència a l'altre pacte que el Nou Moviment Ciutadà hauria volgut tirar endavant amb el PP i "altres forces més sospitoses de ser d'ultra dreta". Barberà ha reiterat que el pacte presentat avui "creiem que és una aposta de futur i per això estem avui a les Escales Reials, on arriben els reixos i compartim aquesta il·lusió que el dia de Reis comparteixen els cambrilencs i cambrilenques".

La roda de premsa s'ha fet al port, aquesta tarda, al costat del monument de les Serenes i de les escales reials (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article