Informació general

Art

Imminent inauguració de l'escultura de David Callau a la plaça d'Aragó

A hores d'ara s'està pendent d'uns focus per poder mostrar a la ciutadania aquesta obra dedicada a la posidònia

Per Cristina Sierra

Operaris treballant al voltant de l'escultura de la Rambla, el passat 16 de maig
Operaris treballant al voltant de l'escultura de la Rambla, el passat 16 de maig | Lluís Rovira i Barenys

Queden pocs dies perquè els cambrilencs puguin gaudir de l'esperada escultura de la plaça d'Aragó que ha creat David Callau. L'artista local ha realitzat aquesta obra inspirada en la posidònia i que donarà vida a la remodelada Rambla de Jaume I. A hores d'ara, s'està pendent d'uns focus que estan a Saragossa per a poder fer l'acte d'inauguració, que serà, amb molta probabilitat, abans del 17 de juny.

Va ser el passat mes de febrer quan l'aleshores regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, confirmava a revistacambrils.cat que David Callau seria l'encarregat de realitzar aquesta figura que anava lligada amb el projecte "Viu la posidònia", impulsat conjuntament amb els Ajuntaments de Dénia i Eivissa.

L'objectiu d'aquesta escultura, amb un cost de 15.000 euros, és posar en valor la riquesa dels ecosistemes marins i, alhora, convertir-se en un nou pol d'atracció per potenciar el renovat eix comercial de la Rambla de Jaume I i els carrers adjacents. Callau ha elaborat aquesta obra, de tres metres d'alçada, amb acer inoxidable, platina i ceràmica. La seva instal·lació es va iniciar cap a finals del passat mes d'abril. El departament d'Obra Pública va fer els treballs previs amb la cimentació de formigó armat amb varetes per fixar l'escultura i l'obertura d'una rasa per on passa el tub amb el cable que farà arribar l'electricitat als projectors, que intensificaran els colors. Posteriorment, es va procedir al muntatge de l'obra, que està tapada per mantenir la sorpresa fins el darrer moment.

Cal recordar que David Callau és també l'autor de l'escultura En el Pla de les Serenes, una de les obres més fotografiades del Port de Cambrils. Aquest projecte es va inaugurar l'any 2011 amb motiu del centenari del temporal que va afectar les costes catalanes i valencianes i que va provocar la mort d'una quinzena de pescadors cambrilencs.

 

Comenta aquest article